Legendene vant 5-4

Med Paul Walsh og Jan Mølby i storform gjorde legendene en opphenting nesten lik den i Istanbul, da man snudde finalen mot supporterlaget fra øst i finalen på Voldsløkka.

Distriktslaget fra Østlandet vant det innledende spillet på grusen på Voldsløkka, og var klare til å møte Liverpools Legends.  Finalen ble spilt etter at legendene først hadde varmet opp mot et guttelag av røde supportere.  Disse viste seg fram på en positiv måte og greide 1-1 mot de tilreisende stjernene i oppvarmingsmodus.  Stefan Johansen scoret på Bruce Grobbelaar, mens et langt fremspill fra Jan Mølby gikk rett i mål.

Laget fra Østlandet ledet 2-1 ved pause.  Tverrligger og stenger ble først truffet før man med aggressivitet fikk ”trykket” inn 1-0 og 2-1.  Paul Walsh utlignet til 1-1, da han etter først å ha både skaffet og misset straffe, vendte opp inn i feltet og revansjerte seg med et skarp avslutning i hjørnet.  Straffesparket ble for øvrig meget bra reddet av Marius G. Vik.

En meget pigg Paul Walsh smelte ballen i tverrliggeren tidlig i 2.omgang, før supporterlaget gikk opp til 3-1.  Det var tydelig at et feststemt Liverpool Legends ikke trivdes med de sifrene og man satte straks opp spillet et par gir.  Peter Fekete(ex Lillestrøm), gjestespiller fra Sabra, fremtvang en retur som ble satt inn av Paul Walsh fra kort hold.  Walshie gjorde også 3-3, da han med sin fine teknikk og balanse skaffet seg nok plass dypt inne i feltet til å pirke inn ballen ved nærmeste stolpe.

Jan Mølby hadde etter hvert blitt varm i det sure været, og det var dansken som brakte Liverpool i føringen med kampens flotteste angrep.  Et langt fremspill fra Gary Gillespie ble headet mot mål av Peter Fekete, før Jan kunne sette inn returen.  Den store dansken satte ikke lenge etterpå kontant inn 5-3.  Fire kjappe scoringer fra Liverpool Legends altså.  En sen redusering fastsatte sluttresultatet til 5-4.

Bruce Grobbelaar vartet som vanlig opp med sine ablegøyer i mål, selv om jungelmannen ikke alltid var i veien for ballen.  Gary Gillespie var den mest fremtredene i et forsvar hvor Roy Evans og Phil Neal viste mer rutine enn bevegelighet.  David Johnson var en ikke så mye brukt innbytter, etter tidligere sykdom, mens vi har sett Michael Thomas bedre før.  Et litt langt nachspiel kvelden før, Michael?  Banens to klart beste spillere var målscorerne Paul Walsh og Jan Mølby.  Lille Walsh fortsatt kvikk i vendingene, og store Jan like sikker på foten.

Drøyt hundre tilskuere fikk uansett en trivelig ettermiddag i regnet.