Liverpool bekrefter overgang

Sent i ettermiddag bekreftet Liverpool overgangen til Mark Gonzalez. Klubben understreker imidlertid at han enda ikke er spillerklar. 74 supportere uten billett arrestert i Brüssel. Ziege legger opp?

Tidligere rykter i dag om en permanent overgang for Mark Gonzalez har nå blitt bekreftet av Liverpool Football Club. I en pressemelding fra Anfield heter det at de har kommet frem til en enighet om å kjøpe Albacete-vingen såfremt den chilenske landslagsspillere opprettfyller alle krav til å gjennomføre overgangen.

Da Liverpool søkte og fikk nei til arbeidstillatelse i sommer var det med en utlånsavtale i bunn, med opsjon på kjøp. Nå har Liverpool tatt skrittet ut og avtalt en kjøpesum for spilleren som fylte 21 år i juli. Han skal enda ikke være kvitt kneskaden han har slitt med siden i vår.

Liverpool understreker imidlertid at han ikke blir tilgjengelig for laget før han enten får arbeidstillatelse eller EU-pass.

Mye virker fortsatt uklart i denne saken vedrørende når eventuelt Gonzalez kan bli spilleklar. Kilder vi har vært i kontakt med i ettermiddag påstår han helt sikkert vil få arbeidstillatelse i løpet av transfervinduet i januar dersom Chile er blant de 70 beste på FIFAs rankingliste. På den siste ranking er Chile nummer 72 – tre poeng bak Hviterussland på 70. plass. Det er fire plasser opp fra forrige gang. I følge FIFA.Com skal imidlertid Chile ikke spille flere kamper før nyttår slik at ytterligere opprykk kun kan skje i teorien dersom lagene foran på tabellen faller plasseringsmessig. De nærmeste landene foran Chile er imidlertid også ferdig med sitt kampprogram.

Andre sier Liverpool ikke kan søke om ny arbeidstillatelse før til sommeren. Da vil Gonzalez sannsynligvis uansett kunne ha sitt EU-pass i orden.

Mange arrestert i Brüssel
Belgisk politi ute etter å markere seg arresterte 74 Liverpoolsupportere, inkludert minst en nordmann, før kampen mot Anderlecht i går. De skal ha blitt arrestert da de forsøkte å komme seg inn på kampen uten billett. Det belgiske lovverket gir hjemmel til å arrestere supportere uten gyldig kampbillett. Alle ble sluppet ut et par timer etter kampslutt, uten bot eller noen videre straffeforfølgelse. En talsmann for politiet sier: - Dette vil lære Chelsea en lekse når de kommer hit. Myndighetene berømmer for øvrig begge lags supportere for å ha laget bra stemning og for å ha utøvd gjensidig respekt ovenfor hverandre.

Karrieren til Ziege over?
33-åringen Christian Ziege sliter med en ankelskade og sier han kanskje blir tvunget til å legge opp. Den tidligere Liverpoolspilleren spiller nå for Borussia og spilte sist for laget i mai. - Realistisk sett er min karriere over, sier den tidligere landslagsspilleren til tysk presse.

Steve Nicol, trener for New England Revolution, er en av de nominerte til årets trener i USA.