Liverpool bøtelagt av UEFA

Liverpool er bøtelagt av UEFA etter fire tilfeller der supportere har overtrådt UEFA sitt reglement. Når ber klubben om at fansen holder seg i skinnet.

Det siste året har Liverpool spilte 22 kamper i Europa. Liverpool FC avslører i dag at klubben har blitt bøtelagt av UEFA etter fire av disse – tre bortekamper og en hjemmekamp på Anfield – som en direkte følge av supporternes oppførsel.

Bøtene er ilagt etter at plastikkflasker har blitt kastet på banen, og gjenstander har blitt kastet tilbake mot hjemmefansen. (Sistnevnte er trolig bortekampen mot Juventus i Champions League i vår). Tilskuere har også løpt ut på banen (Trolig dreier dette seg om semfinalen i Champions League mot Chelsea på Anfield, da to spanjoler tilhørende en organisasjon som er opprettet for å avbryte sportsarrangementer løp ut på banen), og under Champions League-finalen ble det tent ikke mindre enn 44 bengalske lys i Liverpool-svingen.

Alt dette er altså brudd på UEFA sine retningslinjer, og noe Liverpool FC nå altså blir straffet for, i form av klekkelige bøter.

Klubben kommer nå med følgende oppfordring til fansen:

”Vi ber på det sterkeste om at våre supportere føyer seg etter alle stadionreglement, det være seg på Anfield eller ute i Europa. Liverpool-fans som blir funnet skyldig i brudd på retningslinjene – hjemme eller ute – vil bli utestengt fra alle fotballarenaer.”

” Bruken av bengalske lys inne på stadion er mot stadionretningslinjene og loven, og bruk av slike er også direkte farlig og kan få fatale konsekvenser. Vi råder alle våre fans til ikke å forsøke å bringe med seg bengalske lys eller fyrverkeri inn på en fotballbane under noen omstendigheter.”

”De aller fleste av våre supportere skaper ikke problemer når de er på kamp, og vi er takknemlige for alle som føyer seg etter stadionretningslinjene på de banene de besøker, og dermed bidrar til å opprettholde klubbens gode navn og rykte ute i Europa”.