Liverpool får delta i Champions League

UEFA har sagt ja til at Liverpool får delta som tittelforsvarere neste sesong, men må starte i 1.kvalifiseringsrunde! Eksekutivkomiteen enstemmig i sin beslutning. Sist oppdatert 16:00.

UEFAs Eksekutivkomité har bestemt seg for å forandre regelverket for fremtidige utgaver av Champions League slik at tittelforsvareren automatisk skal ha rett til å forsvare tittelen. Samtidig vil likevel antall deltagende klubber fra hver nasjon forbli den samme, bestemt ut fra UEFAs koeffisientranking. Liverpool.no tolker det dit hen at hvis reglen gjaldt for inneværende sesong ville Liverpool deltatt i turneringen neste sesong, mens 4.plassen (Everton!) skulle ha spilt i UEFA-cupen – samme prosedyre som ble fulgt av det spanske FA i 2000. 

 

Unntak for denne sesongen, har eksekutivkomiteen bestemt at de nåværende tittelforsvarene – Liverpool – skal få mulighet til å forsvare sin tittel, men at Liverpool må starte allerede i første kvalifiseringsrunde, selv om det er avsatt en plass til tittelholderen i gruppespillet!!  Plassen i gruppespillet går til de tyrkiske mesterne Fenerbahce, mens den polske mesteren Wisla Krakow flyttes opp til 3.kvalifseringsrunde og Romanias representant spiller i 2.kvalifiseringsrunde. Slike overflyttinger gjøres imidlertid årlig dersom tittelforsvarerplassen ikke brukes. England får heller ingen ekstra klubb i UEFA-cupen.

 

* 1. kvalifiseringsrunde spilles allerede 12./13.juli og 19./20.juli. Trekningen finner sted 24.juni.
* Liverpool vil også kunne møte andre engelske klubber gjennom hele turneringen. Det betyr for eksempel at hvis Liverpool går til 3.kval.runde, så kan det bli et rent Merseyside-derby.
* Liverpool vil få en del fra de engelske tv-inntektene, men med minst andel. Tittelforsvarerne får til vanlig den største potten!

Denne løsningen ser heller ut til å være en ren bestrafning enn en belønning for å vinne Champions League, noe FA må ta på seg skylden for ved å ikke nominere tittelforsvarerne fremfor 4.plassen.  De røde risikerer også å ryke ut av kvaliken i 1. og 2.runde, noe som da vil bety at de heller ikke får sjansen til å spille i UEFA-cupen.

Talsmann i UEFA, William Gaillard, hadde følgende å si om beslutningen:
- Medlemmene i eksekutivkomiteen bestemte at dette var den best mulige løsningen. De følte at dette var den beste og den klokeste løsningen.

UEFAs daglige leder Lars-Christer Olsson fortalte til BBC Radio Five Live at eksekutivkomiteen var enstemmig i sin beslutning.

- Enstemming betyr at alle støtter den. Det er definisjonen, ogdet var også tilfelle her. Det var ingen diskusjon om hvor i turneringen de skulle starte fordi alle var enige i at de skulle få muligheten, men de må starte fra begynnelsen. De kunne ikke begynne i gruppespillet for eksempel.

Beslutningen fra UEFA betyr seks kvalifiseringskamper for de røde og et kaos i pre-season-programmet! Sannsynligvis må turen til Japan avslyses.