Liverpool forbannet på FA

Liverpool raser over at det engelske fotballforbundet akter å forfølge Kewell-overgangen, etter at FIFA la ballen død. Fem røde i U-landskamper i kveld. David Mannix med nummer 38.

Liverpool-ledelsen skal være forbannet over at FA ønsker å forfølge overgangen til Harry Kewell fra Leeds til Anfield, nå etter at FIFA har lagt ballen død. FIFA brukte 13 måneder på å undersøke overgangen, og kom ikke fram til at deres reglement var brutt. Men nå akter altså FA å straffe de røde ut i fra sitt eget reglement, etter at de opprinnelig mente dette var en sak for FIFA.

Hovedankepunktet til FA er at Harry Kewells rådgiver Bernie Mandic ikke er FIFA-lisensiert agent. Det er derimot broren Nikola, som også var involvert i overgangsforhandlingene mellom de to engelske klubbene. Det er de to brødrenes rolle i overgangen FA nå akter å undersøke nærmere.

Fordi brødrene Mandic jobber for et australsk selskap, mente FA i første omgang at saken hadde en internasjonal dimensjon, og dermed var et FIFA-anliggende. Men nå som FIFA ikke akter å forfølge en overgang mellom to engelske klubber, vil ikke FA gi slipp på saken så lett.

Liverpool-ledelsen har hele tiden insistert på at de ikke har noen sak å svare for overfor FIFA, noe de også da fikk medhold i til slutt. De røde mener også at Nikola Mandics involvering i overgangen fører til at de ikke har brutt noen lover med hensyn til bruk av ikke-lisensiert agent. Da saken var oppe til høring i Sveits 29.juli, godtok FIFA denne forklaringen, og slo fast at dette ikke var en sak for dem.

Anfield-toppene er veldig misfornøyd med måten FA har håndtert hele saken på. Den har kostet klubben både tid og store summer i advokathonorarer. Liverpool protesterer også kraftig på at opplysninger som kom frem i Harry Kewells rettsoppgjør med Gary Lineker nå blir brukt som bevis i saken av FA, ettersom dette er opplysninger som ikke har kommet på bordet som følge av FA sin granskning.

Dersom Liverpool blir funnet skyldig i brudd på FA-reglementet kan de bli utestengt fra transfermarkedet for en periode. Man finner imidlertid en presedens, der Arsenal ble bøtelagt med £10 000 for å ha brukt en ulisensiert agent. En bot er således et mer sannsynlig utfall også i denne saken, om FA finner at Liverpool har brutt deres regelverk.

U-landskamper i kveld
Flere Liverpool-spillere er i kveld involvert i U-landskamper. Ramon Calliste spiller, som tidligere nevnt, trolig fra start for Wales U-21 i Polen. Det samme gjør etter all sannsynlighet Scott Carson for England U-21 i Tyskland. Utlånte John Welsh er også med i troppen til denne kampen. En annen utlånsspiller, Anthony Le Tallec, blir sannsynligvis involvert fra start når Frankrike U-21 gjester Cork i kveld.

Etter diverse forfall har Danny Guthrie også blitt innkalt i den engelske U19-troppen til kveldens privatlandskamp mot Belgia. Kampen spilles i Darlington.

Mannix med trøye 38
Vi registrerer at Liverpool FC har tildelt midtbanereserven David Mannix trøye nummer 38, og har inkludert han i den offisielle listen over førstelagstroppen.