Liverpool håper fortsatt på Gonzalez

Liverpool skal fortsatt ikke ha gitt opp håpet om å få Mark Gonzalez til klubben allerede i januar. Premier League behandler snart kompensasjonssaken. Anthony Le Tallec mistrives i Sunderland, og vil til Paris.

Liverpool-trener Paco Herrera spår en stor fremtid for den chilenske vingen Mark Gonzalez. Spanjolen tror at den unge chileneren vil spille seg rett inn på Liverpools førstelag den dagen arbeidstillatelsen hans går i orden, og han endelig kan flytte fra Albacete til Merseyside.

Gonzalez er snart klar for spill igjen etter sin korsbåndskade og påfølgende operasjon, men vet fortsatt ikke når han kan forvente å få ordnet overgangen til de røde. Trolig skjer det ikke før til sommeren, når chileneren får spansk pass.

- Jeg jobbet i Albacete året før Mark Gonzalez kom til klubben, men jeg kjenner likevel spilleren godt. Det var mange som anbefalte han til meg, og jeg har sett han spille ved flere anledninger. Han besitter stor fart, har karakterstyrke og de rette holdningene, skryter reservelagstrener og sjefsspeider Herrera når han blir bedt om å karakterisere den 21 år gamle vingen av Liverpool Echo.

- Alle som har sett han spille, mener han er en uslepen diamant. Personlig mener jeg han er god nok til å gå rett inn på laget vårt i Liverpool, legger han til.

Chile spilte i helgen 1-1 mot Columbia, og det hjelper neppe landet inn blant de 70 beste på FIFA-rankingen, og dermed Gonzalez nærmere enn arbeidstillatelse i England. I følge Liverpool Echo håper Rafael Benitez imidlertid at Gonzalez slipper gjennom myndighetenes nåløye allerede i januar, på grunn av at han likevel vil besitte europeisk pass innen seks måneder.

Kompensasjonssaken behandles i slutten av måneden.
Premier League påstår fortsatt at Liverpool trenger deres tillatelse til å delta i klubb-VM.

- Liverpool har bedt Premier League vurdere en gang til hvorvidt de må betale Sunderland kompensasjon fordi ligakampen mellom klubbene blir utsatt. Styret vil gjøre så på sitt neste møte, i slutten av oktober, sier en talsmann for Premier League.

Sunderland krever som kjent £260 000 av Liverpool, som kompensasjon for tapte TV-inntekter fordi kampen på Stadium of Light må utsettes på grunn av klubb-VM i Japan.

Le Tallec vil til Paris
Anthony Le Tallec skal i følge nettstedet til Sky Sports ha uttrykt frustrasjon over låneoppholdet sitt i Sunderland, og tror heller ikke han har noen muligheter for en fotballfremtid på Anfield.

Rafael Benitez forventer at den franske U-21 spilleren returnerer til Liverpool og kjemper om en plass på laget til neste sesong, men Le Tallec skal nå ha blandede følelser når det gjelder et slikt scenario. Han ønsker seg heller en overgang til hjemlandet, og fortrinnsvis Paris Saint Germain.

- Folk har forventet mye av meg helt siden jeg var 17 år, men først nå vet jeg hvordan ting henger sammen. Jeg ønsker ikke å gjøre de samme feilene om igjen. Når Liverpool kjøpte Peter Crouch i sommer, ble jeg fortalt at jeg måtte gå til Sunderland på lån for å få mer erfaring. De fortalte også at de hadde tro på meg med tanke på fremtiden, men nå vet jeg ikke om jeg ønsker å gå tilbake til Liverpool igjen. Jeg trenger en klubb hvor jeg føler meg trygg på at jeg blir verdsatt, sier franskmannen.

- Hverdagen er ikke alltid lett i Sunderland, men da tenker jeg at jeg bare er her for ett år. Noen ganger er det litt kjedelig å være spiss her, fordi jeg bruker storparten av tiden til forsvarsspill. I Liverpool skapte vi hele tiden sjanser. Her skaper vi ikke mye fremover, slår han fast, og indikerer dermed at han mistrives i nord-øst.

- Jeg er lei av å bli lånt ut til alle slags klubber, og nå ønsker jeg ikke flere låneopphold. Jeg ønsker å skape meg en fremtid i en klubb som ønsker mine tjenester på lang sikt. Gjerne i Frankrike, avslutter Le Tallec.