Liverpool reiser til Japan

Rafael Benitez har i dag bekreftet at Liverpool kommer til å delta i VM for klubblag i Japan i desember. Peter Crouch ser ut til å bli skadefri og spilleklar til Monaco, og muligens vil han også rekke CSKA Sofia.

Rafael Benitez bekreftet i dag at Liverpool ønsker å bli verdens beste klubblag, og at de dermed vil delta i VM for klubblag i Japan i desember. FIFA hadde nok fryktet at de røde ville droppe ut av den prestisjefylte turneringen på grunn av en meget tett terminliste i desember, men Benitez sier at sjansen til å bli kronet som verdens beste klubblag er for god til å takke nei til.

Liverpool spiller dermed helt sikkert mot australske Sydney FC eller Deportivo Saprissa fra Costa Rica i den ene av turneringens semifinaler i Yokohama 15.desember.

- Vi føler vi må reise til Japan. Når vi ser på terminlisten, er det bare en ligakamp som må flyttes. Som Champions League-vinnere er det riktig av oss å delta. Problemet er antall kamper vi må spille denne sesongen, ikke det at vi ikke ønsker å delta. For klubben og spillerne vil det bli en fin erfaring å spille mot lag fra andre kontinenter, uttalte Benitez på dagens pressekonferanse.

- Det er ikke lett når vi står overfor så mange kamper som vi gjør i år, men vi går til oppgaven med en positiv innstilling. Det var en gang at europacupen ikke var så viktig som den er nå. Kanskje vil også denne turneringen vokse i anseelse med årene. Det kan være fint at folk legger merke til at Liverpool har vunnet VM for klubblag om noen år, la han til.

Rafa: - Vi har ikke lagt inn bud på Owen
Michael Owen blir stadig linket med en retur til Anfield, og skal man tro britisk presse er 25-åringen så godt som klar for Liverpool. Rafael Benitez insisterte imidlertid på dagens pressekonferanse på at de røde ikke har lagt inn bud på spissen, og at man nå heller konsentrerer seg om å bringe inn en midtstopper.

- Jeg har lest spansk presse, og drar bare på smilebåndet. De skriver at vi har lagt inn bud på Owen. Det har vi ikke. Jeg gjentar meg selv hele tiden. Jeg ønsker å kjøpe en midtstopper, ikke en spiss.

Rafa bekreftet Baros-bud
Benitez bekreftet også at Liverpool har mottatt bud på Milan Baros fra Lyon og Aston Villa, men at han likevel vil inkludere Baros i troppen mot Sunderland i morgen. Spanjolen karakteriserte forøvrig budet fra Lyon som ”meget bra”. Han benyttet samtidig anledningen til å benekte at Liverpool har lagt inn bud på Nolberto Solano.

- Jeg har intet hastverk med å selge Baros. Vi har fått et meget bra bud fra Lyon, og også et bud fra Aston Villa. Vi venter nå og ser hva som skjer. Vi vil analysere budene vi har mottatt. Baros er fortsatt vår spiller, og vil bli inkludert i troppen til Sunderland-kampen. Vi har ikke lagt inn bud på Solano. Vi er bare opptatt av å få en så god pris som mulig for Baros.

Ingen bud på Cisse
Benitez ble også spurt om situasjonen til Djibril Cisse, og avkreftet da at Liverpool har mottatt bud på franskmannen.

- Jeg er fornøyd med Cisse. Han er vår spiller, og han scorer mål. Han kan figurere på laget mot Sunderland i morgen, sa Benitez.

Skadesituasjonen lysner
Manageren avslørte også at skadesituasjonen på Anfield er i ferd med å bli lysere. Djimi Traore kan være tilbake i spill igjen om 10 dager, mens Harry Kewell har begynt løpetrening. Peter Crouch gjør stadig nye fremskritt, og det siste skal nå være at han er høyaktuell for spill i supercupfinalen mot CSKA Moskva i Monaco, men han har også en mulighet til å rekke tirsdagens returmøte med CSKA Sofia på Anfield. Landskampene i midtuken påførte heller ikke de røde noen nye skadebekymringer.