Liverpool res - Everon res 2-3

Liverpool tapte 3-2 for Everton i miniderbyet i det som var sesongpremieren for reservene, foran 1341 tilskuere i Wrexham. Les vår kamprapport og spillerbørs.

Kveldens lagoppstillinger på Racecourse Ground:

Liverpool: Willis, Barragan, Peltier, O'Donnell, Whitbread, Hobbs, Wilkie, Guthrie, Godwin, Mannix, Hammill. Reserver: Sinama-Pongolle, Roberts, Josemi, Woods, Frayne, Foy.

Everton: Wright, Wynne, Wilson, Wright, Hughes, Harris, Phelan, Li Tie, Anichebe, Seargeant, Vidarsson. Reserver: Molyneux, Lake, Davidsen, Kissock, Holt, Dunn.

"Godwin er svær...", lyder det første livstegnet fra vår mann på stadion. Ghaneseren har tydelig gjort inntrykk på vår utsendte under oppvarmingen, med sine 1,91 på strømpelesten i en alder av 17 år!

1.omgang
6.min: 0-1 Vidarsson
- et frispark fra venstre blir stusset inn bak Willis på nærmeste stolpe fra fem meters hold.
36.min: 0-2 Vidarsson - langt overlegg fra høyre, og ny heading i mål fra Vidarsson. Denne gang på bakre stolpe, men holdet er omtrent det samme.
Pause

Pauserapport:
Vår mann i Wrexham rapporterer om en kjedelig førsteomgang, med få målsjanser. Det er flatterende at Everton leder 2-0, da de kun har hatt 3 forsøk på mål. Men to av de har altså gått inn, så effektiviteten til de blå er det altså ikke noe å si på. Det var islendingen Vidarsson som kom til avslutning ved alle tre anledningene, og de to scoringene kom altså på headinger. Den siste scoringen burde Liverpool-keeper Willis ha avverget. Den var riktignok godt plassert, men meget svak.
Liverpool har hatt like mange sjanser som de blå - altså tre i tallet. To skuddforsøk ved Hammill og Wilkie, samt en heading etter corner fra Whitbread. Alle tre forsøkene gikk utenfor.
Spillemessig har det vært jevnt, med et lite overtak til de røde, men man har altså ikke klart å sette Evertons rutinerte målvakt Richard Wright på noen prøver.
Liverpool bruker samme formasjon som førstelaget gjorde mot Middlesbrough, altså en 4-2-3-1 formasjon, der Barragan har spilt høyreback og Peltier venstreback. Stoppere har vært O'Donnell og Whitbread. Høyrevingen blir bekledt av Wilkie, med Hammill på motsatt side. Hobbs og Mannix har utgjort de to defensive sentralt på midtbanen, med Guthrie i en fremskutt posisjon. Alene på topp spiller svære Godwin Antwi, en spiller som altså i utgangspunktet er midtstopper! Det hersker forøvrig litt tvil om spilleren heter Antwi Godwin eller Godwin Antwi, men uansett er kunstnernavnet "Godwin" det han foretrekker. "Den største 17-åringen jeg noengang har sett. En skikkelig bamse", lyder rapporten fra vår utsendte, og legger til at de rødes lag virker noe ubalansert i forhold til formasjonen.

2.omgang:
47.min:
Wilis redder straffespark fra Hughes, etter at Anichebe ble felt. Liverpool-keeperen går ned til høyre og gjør en meget god redning.
49.min: 0-3 Anichebe - Everton får et frispark rett utenfor hjørnet av 16-meteren. Seargeant slår inn mot bakre stolpe, der går Hughes til værs og header ballen inn foran mål. Der dukker Anichebe opp og header ballen i nota bak Willis.
51.min: Florent Sinama-Pongolle erstatter Ryan Wilkie, og går rett inn på høyrevingen. Den unge franskmannen spiller dermed sin første fotballkamp siden den ulykksalige kvelden mot Watford i ligacupen i januar.
56.min: 1-3 Sinama-Pongolle - Flo bruker ikke mange minuttene på å markere seg etter det lange skadeavbrekket. Et frispark fra Mannix blir headet kontant i mål fra fem meters hold av den unge franskmannen.
61.min: Spanske Josemi gjør også comeback etter skade, når han erstatter Lee Peltier, som selv har gjort unna sin første time med fotball etter et langt skadeavbrekk på grunn av ryggproblemer. Josemi går inn som midtstopper, og Whitbread overtar venstrebacken.
80.min: Liverpool gjør sitt siste bytte, når Frayne kommer inn for Hammill.
84.min: 2-3 Guthrie - Guthrie skyter hardt i mål via en forsvarer, etter ett innkast. Nå er det kamp igjen, når bare drøye fem minutter gjenstår!
87.min: Harris (Everton) får rødt kort, etter å ha sparket til en av Liverpool-spiller mens han selv lå nede etter en duell.
Slutt

Sluttrapport:
Etter en rimelig kjedelig første time, der Everton var effektive og gjorde tre mål, var Liverpool klart best den siste halvtimen. I en periode så de ut til å skulle hente opp Evertons tremålsledelse, men tiden ble for knapp. Florent Sinama-Pongolle gjorde et svært positivt innhopp, og bidro til større fart og intensitet hos de røde. Det ble langt farligere da den kjappe franskmannen kom på banen. Josemi hadde også et bra innhopp, der han bidro til rutine og ro i de bakre rekker. Men selv om det ikke var langt unna poengdeling, så berget Evertons rutinerte keeper Richard Wright kvelden og poengene for de blå, ved å stoppe 3-4 brukbare sjanser for Liverpool i løpet av de siste ti minuttene. Den siste ved Sinama-Pongolle på overtid, der han kom seg inn i feltet uten å klare og overliste Wright. Liverpool spilte med større tempo og kom mer fram på kantene etter pause, og var nok alt i alt uheldige som tapte denne kampen. Når det er sagt, så må det også sies at de røde stilte et lag som helt klart manglet balanse. Med så mange unge gutter på banen hadde man rett og slet ikke nok rutine. For få av unggutta klare å sette sitt preg på kampen.

Spillerbørs:

Willis – 4:
Hadde ikke mye å gjøre, men må ta mye av skylden for det andre målet til Everton, da han var sent nede. Selv om han er stor og svær, markerte han seg ikke inne i feltet på dødballer, og på dødballer var Everton farlige. Ordinær kamp av keeperen.

Barragan – 6: En bra forsvarsspiller, løpsvillig og teknisk god. Meget god fremover, men vi stiller flere spørsmålstegn ved den defensive biten, da ha lot Everton-spillerne komme i rommet bak seg ved enkelte anledninger. Definitivt bedre offensivt enn defensivt, da han gjorde et svært positivt inntrykk fremover på banen, der han villig kom på løp og provoserte fram 3-4 cornere.

O’Donnell – 4: La ned Anichebe på en klønete måte, som førte til at Everton fikk straffe, etter at han ble vendt av inne i feltet. Markerte seg litt positivt på dødballer for de røde mot slutten av kampen, men det var alt.

Whitbread – 5: Ikke spesielt bra kamp av Zak, selv om han som vanlig er solid. Er brukbar på dødballer, og er mer robust enn midtstopperkollega O’Donnell. Også  hakket bedre enn sin kollega.

Peltier – 4: Ryddig, grei jobb på venstrebacken, i en kamp hvor det skjedde lite på hans side. Anonym, og lite med fremover.

Wilkie – 4: En sterk firer. Bevegelig og prøvde hele tida. Men det ble lite ut av det. Villig til å ta initiativ, men alt for puslete.

Hobbs – 4: Vi er snill med debutanten når vi gir han fire for kveldens innsats. En midtstopper som spilte i en defensiv midtbaneposisjon han tydelig ikke var komfortabel med. Virka tung og kantete. Stor og sterk, og gjorde en grei jobb i duellspillet, men en moderat pasningsspiller. Feig, kom aldri inn i kampen, og var tydelig ikke klar for dette nivået. Rett og slett alt for enkel spiller.

Mannix – 4: Skuffende og anonym kamp, der han aldri klarte å ta tak i hendelsene. To-tre bra frispark var alt han bidro med. Greier aldri å bli den playmakeren han var tiltenkt å skulle være.

Hammill – 5: Positiv match. Unggutten viste vilje, og hadde et par brukbare avslutninger i hver omgang. Turte å prøve, og lykkes delvis.

Guthrie – 6: Bra kamp. En av Liverpools beste i kveld. Ville hele tiden ha ballen, og var konstruktiv når han fikk lærkula. Var involvert i mange av de gode angrepene til de røde, og scoret også et mål. Pluss i boka!

Godwin – 4: Regnet som en midtstopper som kan spille på midtbanen, virket han i alle fall ikke å være noen spiss. Veldig stor og sterk for alderen, og besitter bra fart. Holder også bra på ballen, men var tung i vendingene og truet aldri Evertons mål som spiss. God fysikk, og kan bli en god stopper, men som spiss i kveld var han trolig en nødløsning fordi Liverpool ikke hadde noen annen opplagt kandidat til rollen.

Pongolle – 8: Banens klart beste spiller. Opererte nesten hele tiden på høyrekanten, med stor fart og gode initiativ. Leverte noen nydelige vendinger, og scoret ett flott mål på en god heading. Lå en klasse over de andre på banen i alt han foretok seg, og med Rafael Benitez på tribunen i kveld nærmer han seg nok ett innhopp på førstelaget med stormskritt. Klubbens beste høyreving per dags dato?

Josemi – 6: Kom utpå og viste rutine og styrke. Tok ansvar, og var kompromissløs i duellene. Markerte seg uten å briljere. Det ble mye tryggere i de bakre rekker etter spanjolens inntreden.