Liverpool takker for støtten

En foreløpig ordknapp Rick Parry tar imot innbydelsen fra UEFA. Blandede reaksjoner blant tidligere spillere og fans. Blir det Kuyt eller Crouch?

Reaksjon fra LFC

Rick Parry og Liverpool FC har nå gitt sin første respons til at de regjerende mesterne i Champions League får muligheten til å spille i neste års turnering, men hvor de røde altså må igjennom hele seks kvalifiseringskamper dersom de skal kunne sikre seg en plass i det lukrative gruppespillet.  Dette vil måtte snu opp ned på hele forsesongen til Rafael Benitez & co, men Parry hadde ingen motforestillinger mot å ta imot den invitten som nå er kommet fra UEFA:

 

- Vi ønsker avgjørelsen om at vi er med i neste sesongs turnering velkommen.  Vi vil gjerne uttrykke takk til de som støttet oss og fremhevet vår sak.  Vi vil nå vurdere hvilke følger dette får for vår treningsleir og turen til Japan.

 

Trekningen for 1.runde i kvalifiseringen er 24.juni, og spillere må være registrert innen 6. juli dersom de skal spille disse to kampene terminfestet 12/13. juli & 20. juli

 

 

Fairclough skuffet over UEFA

En av heltene fra 1977, da Liverpool for første gang vant den store E-Cupen, sier at han er skuffet over den avgjørelsen som UEFA har tatt i dag.  David Fairclough var superreserven som alltid vil bli husket for seiersmålet mot St.Etienne i kvartfinalen på Anfield.  Rødtoppen mener at til tross for at Liverpool er blitt invitert med i neste års Champions League, kunne UEFA knapt ha vært mer gniene.

 

- Jeg er skuffet over avgjørelsen.  For meg lyder dette som om UEFA sier at det gir mer prestisje å bli nummer tre i spansk og italiensk liga enn å vinne deres egen turnering.  Det er den eneste slutningen jeg kan dra fra dette.

 

- Jeg synes ikke UEFA har vært dristige nok.  Liverpool som klubb viste at de ville ha problemer dersom de endte dårligere enn nummer fire, men når de vant ville jeg ha forventet litt mer generøsitet fra UEFA.  De har gitt Liverpool de minste smulene som de kunne gi.

 

Phil Neal(bildet) og Phil Thompson, tidligere E-Cup vinnere og kapteiner for Liverpool, er mer positive.  – Vi må spille hele kvalifiseringen men hva så, sier Neal.  – Det kan være at de må avlyse en tur under pre-season, men vi er tilbake i Champions League og i likhet med oss i 1977 vil de prøve å gjenta hva vi gjorde og beholde tittelen.

 

- Dette er en flott avgjørelse på vegne av fotballen, uttaler Thompson.  – Jeg er glad for at de tok en rask avgjørelse og at det var til vår fordel.

 

 

Angripere vil til Anfield

Med Rick Parry tilbake i Liverpool, og kamper i VM-kvalifiseringen unnagjort, kan det være at man vil se mer action i forhold til transfervirksomhet på Anfield de nærmeste dagene.  Liverpool er på utkikk etter en angriper som kan erstatte Milan Baros, siden tsjekkeren synes å være på vei ut av klubben.  Peter Crouch hos Southampton har vært mest i bildet i det siste, men det sies at man på sørkysten forlanger £7M for en spiss som Liverpool skal ha vært villig til å betale £5M for.  Dirk Kuyt hos Feyenoord skal også være på blokka til Rafael Benitez, men en antydet pris på £10M skal ha gjort at de røde har konsentrert seg mer om Crouch.  Nå sies det fra nederlandsk hold at Feyenoord kan være villig til å akseptere £8M, samtidig som Kuyt selv har uttrykt et ønske om å komme til den røde delen av Merseyside.  Det kan åpne opp for at Liverpool legger inn det budet man i Nederland sier aldri har kommet.

 

Liverpool har i dag i spanske aviser blitt linket til Pablo Ibanez, en 23-årig midtstopper hos Atletico Madrid.