Luis Garcia hviles

Helten fra første kamp mot Slovakia starter ikke i returen. Utlånspillerne Anthony Le Tallec og Chris Kirkland på vei tilbake, av ulike årsaker.

Luis ut – Xabi inn
Ifølge den offisielle hjemmesiden til det spanske fotballforbundet vil trener Luis Aragones gjøre tre forandringer på laget som slo Slovakia med 5-1.  David Albelda er suspendert, og i tillegg er ikke Asier del Horno og Luis Garcia med fra start.  Ifølge nettsiden blir disse spillerne hvilt, kanskje etter at herrene Mourinho og Benitez har vært på tråden?Xabi Alonso kommer som ventet inn for Albelda, mens Antonio López og David Villa kommer inn for Garcia og Del Horno.

Spanias lag:  Casillas; Salgado, Puyol, Pablo Ibanez, Antonio Lopez; Villa, Xavi, Alonso, Reyes; Torres, Raul.


Le Tallec med bedre innstilling
Anthony Le Tallec er involvert i en viktig U21 kamp for Frankrike, mot England og Scott Carson, i kveld.  Etter 1-1 på White Hart Lane er franskmennene favoritter før returen som avgjør hvem som går til EM.

Trener for Frankrike U21, Rene Girard, mener at Le Tallec nå viser en bedre innstilling enn hva som har vært tilfellet tidligere, men at det også er viktig at han slår seg ned i en klubb og jobber hardt for å få fullt utbytte av sitt store talent.

- Når du ser Anthony i dag er det stor forskjell i forhold til han som lot seg påvirke av sin motgang.  Han ønsker å ta igjen for det han har mistet.

- Han har fortstått at av og til må du se deg selv i speilet, og ikke bestandig tro at du kan klandre andre.  Nå må han slå seg til ro i en klubb.  Han er et stort talent, men han må samtidig jobbe hardt.  Han er nå 21 år og ikke lenger en nybegynner.


Kirkland snart spilleklar igjen
En annen utlånspiller, Chris Kirkland, er snart spilleklar igjen etter at hevelse på den ene nyren igjen har satt den uheldige keeperen på sidelinja.  Med VM ikke langt unna vil Chris være tent på snart å komme tilbake til spill i Premier League med West Bromwich.

- Det vil ta enda et par uker før Chris er tilbake, forklarer assisterende manager Nigel Pearson hos WBA.

- Dette er en type skade som kan være veldig farlig hvis du ignorerer det.  Med en keeper som slenger seg rundt omkring, er risken enda større.

- Det er frustrerende for Chris og vi er skuffet på hans vegne siden vi vet at han ønsker å skaffe seg en karriere som en førstekeeper.  Det er imidlertid svært viktig at han nå får denne skaden ut av verden, fordi det kan være en alvorlig skade som vi har rådført oss mye om.

- Han må være enda litt mer tålmodig, og den eneste måten som han kan stoppe folk om å snakke om hans er at han får en lang periode på laget.