Luis Garcia takker Benitez og Premier League

Luis Garcia mener han har Rafael Benitez og spill i Premier League å takke for at han nå har fått sitt gjennombrudd for Spania. Rafa vil til topps i Japan. Halv omgang for Dudek. Flere unge stjerner til Florø?

Luis Garcia mener at hans glimrende spill for Spania i helgen skyldes en kombinasjon av Rafael Benitez og den tøffe Premier League. Den vesle Liverpool-spilleren var den store helten, med sitt hat-trick, da Spania vant hele 5-1 over Slovakia i den første playoff-kampen til VM lagene imellom.  I tillegg til scoringene sørget han også for at Spania fikk straffespark.

Spanias landslagssjef Luis Aragones vraket Joaquin fra troppen til de to kampene mot Slovakia for å slippe til Luis Garcia på høyrekanten. Den gamblingen ga mange ganger innsatsen tilbake!

- Treneren vet utmerket godt hva jeg er i stand til, og han sa til meg at jeg skulle gå ut og spille som jeg gjør for Liverpool hver helg. Heldigvis fungerte det bra, for hadde det ikke lyktes, ville vi ha blitt slaktet av alle, sier Luis Garcia selv om saken.

Selv innrømmer den tidligere Barcelona-stjernen at kantrollen ikke er hans favorittrolle, og tror at Aragones nå har begynt å bruke han der fordi Rafael Benitez har gjort det samme i Liverpool.

- Selv foretrekker jeg å spille i en rolle bak en spydspiss, der jeg finner rom til å komme på løp inn i feltet. Men Benitez bruker meg mye på høyrekanten, der jeg kan dra nytte av å skjære innover i feltet. Jeg er imidlertid mer venstre- enn høyrebeint, avslører Garcia.

- Jeg mener det er bra for landslaget at det finnes spanske spillere som har suksess i utlandet, i en så hard og tøff liga som Premier Leauge. Tempoet er høyere enn i Spania også. Å spille i Premier League har bidratt til at jeg har modnet og vokst som spiller, og jeg trives med det, legger han til.

Benitez går for gull i Japan
Rafael Benitez avslører til Liverpool Echo at han så smått har begynt å pense tankene inn på klubb-VM i Japan. En turnering han tar sikte på å gå til topps i.

- Vi har samlet flere videoer om de andre lagene, og vi skal prøve å få sett alle lagene så mye som mulig før turneringen begynner. Klubb-VM er en turnering vi ønsker å vinne. Vi i Liverpool ønsker å vinne alle turneringer vi deltar i. Vi reiser til Japan utelukkende for å hente hjem et nytt trofé til Anfield.

Deportivo Saprissa fra Costa Rica kan bli Liverpools motstander i semifinalen, og en av deres nøkkelspillere, forsvareren Victor Cordero, tror at hans lag kan detonere en aldri så liten fotballbombe mot de røde.

- Vi er klare for å møte Sydney i kvartfinalen. Slår vi dem skal vi møte Liverpool, og jeg tror vi kan slå dem også. Et møte med Liverpool vil utvilsomt bli den viktigste kampen i klubbens historie, slår han fast.

Halv omgang for Dudek
Jerzy Dudek erstattet Artur Boruc etter 67 minutter da Polen i går leverte solid spill, og vant hele 3-0 borte mot Ecuador i en privatlandskamp på Estadio Olimpico Atahualpa. Målscorere for polakkene var Klos (2), Smolarek (58) og Mila (90).

Macca og Redknapp til Florø?
Steve McManaman, Jamie Redknapp og Jason McAteer på den ene banehalvdelen, Frithjof Wilborn, Per Egil Ahlsen og Per-Ove Ludvigsen på den andre. Det er planen for neste års stjernetreff i Florø.

I år var det Manchester United sine old boys som måtte melde pass mot Liverpool Legends. Neste sommer skal en gjeng tidligere Brann-spillere med storhetstid for 20 år siden prøve seg mot de gamle stjernene fra Merseyside.

– De gamle stjernene kommer igjen. Jan Mølby, Bruce Grobbelaar, Ronnie Whelan, David Fairclough, Alan Kennedy, Terry McDermott og Roy Evans og mange flere. I tillegg håper vi å få en gjeng av den litt yngre garden, som Steve McManaman, Jamie Redknapp, Jason McAteer, Rob Jones og Neil Ruddock, sier initiativtaker Tage Herstad.

Han avslører også at det jobbes med å få Gary McAllister og Ian Rush med på årets storsatsing i kystbyen.

Liverpool-veteranenes tur til Florø 14.-17. juli neste sommer blir den tredje i rekken.

I fjor spilte laget mot Florø Old Boys, og i år møtte de som nevnt erkerivalene fra Manchester United. Rundt 3000 mennesker så årets kamp, som endte 5-2 til Liverpool.

Planen er at Florø-turen i år skal inngå i en nordisk turne. Laget reiser fra Sogn og Fjordane til den danske byen Kolding, hvor de skal møte de danske EM-vinnerne fra 1992. Deretter avsluttes turneen med en oppvisningskamp på Island.