Lyon byr £7.5M for Baros

Gerard Houllier har fortsatt ikke gitt opp å hente Milan Baros for andre gang. Nå er han frempå med et nytt forsøk, men spilleren selv skal foretrekke Aston Villa. UEFA starter granskning av rasehetsen mot Cisse.

Kampen om Milan Baros sin signatur fortsetter. Nå har Lyon kommet tilbake på banen, og skal i følge nettstedet til Sky Sports ha lagt inn et bud på £7.5M. Trass i at dette er det klart høyeste budet, skal Aston Villa likevel være favoritter til å sikre seg spilleren. Kilder i Frankrike hevder nemlig at Baros heller vil spille for Villa enn for den franske klubben.

Gerard Houllier har imidlertid ikke gitt opp håpet om å sikre seg tsjekkeren for andre gang i sin karriere, selv om Baros selv ser ut til å ha betenkeligheter med akkurat det.

På pressekonferansen før avreise til Middlesbrough ville ikke Rafael Benitez si mye om situasjonen, men avslørte likevel litt: - Jeg vet hvilke to spørsmål dere vil stille. Det er om Baros og om Michael Owen, sa han, før han gjentok at han har mange spisser, og at han er fornøyd med disse.

- Jeg har ikke snakket direkte med Aston Villa selv, men Rick Parry snakker muligens med noen i den klubben. De har kommet med et høyere bud, men vi vet Milan Baros er en god spiller og det må være et meget godt bud for oss også.

UEFA starter rasisme-etterforskning
UEFA har i dag startet etterforskning av rasehetsen Djibril Cisse ble offer for under Champions League-kvalifiseringskampen mot CSKA Sofia. De vil også undersøke påstander om at fans sendte opp fyrverkeri fra tribunen under kampen.

Etterforskningen ble startet så snart UEFA mottok Trygve Bornøs rapport fra kampen, og det er ventet at man kommer til en konklusjon i saken på disiplinærkomiteens neste møte, som finner sted 18.august.

Det bulgarske hjemmepublikumet nedverdiget Cisse med apelyder fra tribunen, og overfor Liverpool Echo har franskmannen innrømmet at han ble støtt av tilropene. – Det begynte da jeg skulle prøve å legge inn en cross fra kanten, og det bare fortsatte. Man kan si at UEFA skal ta i bruk sterke reaksjonsformer mot slikt, men jeg er ikke sikker på hva de kan gjøre for å få bukt med problemet. Det er vanskelig å stoppe folk som dette fra å gjøre slikt, sa han.

Cisse avslører forøvrig at dette er første gangen han har blitt utsatt for rasisme på en fotballbane.