Målkåte Gerrard mistrives på benken

Steven Gerrard satt som på nåler på reservebenken i kveld. Et kvarter før slutt ble scouseren sluppet løs av Rafa Benitez. Det var nok til å avgjøre kampen mot Kaunas.

Steven Gerrard var henrykt over å ha gjort sitt syvende mål på bare fire kamper i Champions League-kvalifiseringen i kveld. Han må dermed sies å være høyst deltaktig i at det ble 2-0 i kveld, og 5-1 sammenlagt mot Kaunas. Kapteinen kom inn som reserve for Hamann, og nettet så og si umiddelbart.

Rafael Benitez hadde bestemt seg for å hvile sin kaptein fra start av i kveld, og etter kampen innrømmet Gerrard at han ikke er noen ”god tilskuer”. En utålmodig herremann å ha på innbytterbenken, med andre ord, men i kveld var et kvarter på banen nok til å inspirere de røde til to scoringer, hvorav Gerrard altså gjorde det første selv.

- Jeg ønsket ikke en frikveld. Men manageren sa han ville begynne med meg på benken, og at jeg ville få noen minutter om det ble nødvendig. Men jeg ønsket hele tiden å komme utpå. Jeg liker ikke å se andre spille fotball, mens jeg må sitte på benken, innrømmer scouseren.

- Jeg har hatt litt hell med meg foran mål den siste tiden, og jeg håper hellet forfølger meg lenge. Jeg var veldig heldig som fikk scoring på det forsøket mitt i kveld. Men jeg kommer til å kreve og få kreditert scoringen, sier Gerrard etter at Kaunas-keeperen rotet en relativt enkel ball i mål under press fra Luis Garcia.

- Vi bruker disse kvalifiseringskampene som preseason-kamper, men tempoet blir uansett høyere enn i treningskamper. Så jeg antar vi blir raskere i form, avslutter kapteinen.