Målkåte U-18 møter Bolton

Liverpool U-18 har fått en knallstart på sesongen, og har gjort 23 mål på åtte kamper. I morgen venter en tøff test, når Bolton står på motstatt banehalvdel. Kevin Davies vil ha landslagsplassen til Peter Crouch.

Liverpool U-18 akter å følge opp sin gode start på sesongen, når de er vertskap for Bolton på akademiet klokken 12 norsk tid i morgen. John Owens sitt mannskap står bokført med hele 23 scoringer på sine første åtte kamper, og det er kun i Merseyside-derbyet at man ikke har klart å finne veien til nettmaskene.

Forrige helg ble det 4-2 seier borte mot West Bromwich, med fire forskjellige navn på scoringslista. Men Bolton er også i fin form, og slo Manchester United med 2-0 i sin siste kamp.

- Det fine er at folk i så mange ulike posisjoner på banen bidrar med scoringer. Vi er ikke avhengige av en typisk måltyv. Vi fikk tapet for Everton ut av systemet forrige helg, og nå akter vi å fortsette der vi slapp mot West Bromwich når vi møter Bolton, sier trener Owens.

- Bolton blir en tøff utfordring. De kommer hit etter en god seier mot Manchester United, legger han til.

Den engelske U-landslagsspilleren Jordan Holmes er skadefri igjen for Liverpool, men med Jay Spearing og Robbie Threlfall ute for lang tid med skader er troppen rimelig ribbet for forsvarsspillere likevel.

- Jordan var ute med skade i et par uker, og den forsvarsrekka vi spilte med forrige helg bestod faktisk av de eneste forsvarsspillerne som var skadefrie. Vi er heldige som har en spiller som Stephen Darby, som kan spille i flere ulike posisjoner. Han er egentlig høyreback, men har spilt mesteparten av kampene hittil i år som venstreback. Selv om han er ganske ung og liten, har han også spilt midtstopper sammen med Calum Woods, og gjorde det bra også i den posisjonen, forteller Owens.

- Det er fint å ha spillere som kan spille i mange posisjoner. Vi trenger slikt for å dekke opp for skadene vi har. Vi kan ikke bastant slå fast at vi benytter spillere i posisjoner som ikke er deres egne, for det er for tidlig å stemple 16 og 17-åringer med en bestemt posisjon. Keepere og spisser kan du kanskje gjøre det med, men ikke de andre. Generelt sett føler jeg at guttene, selv om de kanskje har en favorittposisjon, er åpne for å spille i andre posisjoner på dette stadiet i karrieren, avslutter treneren.

Davies vil ha plassen til Crouch
Etter Englands landskamper mot Østerrike og Polen har Bolton-spiss Kevin Davies gått meget offensivt ut, og hevder at han kan gjøre en mye bedre jobb enn Peter Crouch for England.

Davies, som har gjort bare ett mål i ligaen så langt, mener han har mye bedre evner og forutsetninger til å inneha rollen som oppspillspunkt for England enn Liverpool-spissen.

- Jeg føler at jeg kan gjøre den jobben minst like bra som Peter Crouch. Dersom England benytter Crouch, ønsker de helt klart å spille på samme måte som vi til tider gjør i Bolton. Jeg ville elske å spille for landslaget, og før trodde jeg at jeg ville få sjansen en dag. Men det tror jeg ikke lenger. Peter er ung, og har fått sin sjanse. Jeg ønsker han lykke til, sier Davies.