Managerens advarsel

Rafael Benítez maner spillerne til skjerping. Høyremannen Steven Gerrard. Luis Garcia om sin egen, lekne spillestil. El-Hadji Diouf tatt for rattfyll.

– Det viktigste er å vinne denne kampen. Deretter får vi se hva som skjer videre, sier Liverpools manager Rafael Benítez, og framhever med det at kveldens kamp på ingen måte er vunnet på forhånd.

Spanjolen trekker fram Liverpools det faktum at Anderlecht spiller uten press, som en ekstra grunn til å være på tå hev.

– Vi skapte mange sjanser mot dem i Belgia, men så fikk vi aldri mål nummer to, noe som oppmuntret dem til å angripe, husker Benitez.

Han er sikker på at belgierne vil angripe også i kveld, og han advarer særlig mot lagets offensive backer.

Anderlechts advarsel
Om ikke advarslene fra Liverpools manager skulle være skremmeskudd nok for hjemmelagets spillere, er det kanskje en idé å vise til manageren til kveldens motstander.

For, Anderlecht-sjef Frank Vercauteren retter på dem som tror laget hans har lagt seg ned for å dø etter tre tap i Mesterligaens gruppespill.

– Hvis du gir opp halvveis, er du en dårlig sportsmann, sier han, og forteller med det at de røde kan få uventet hard motstand i kveld.

– Vi vet vi spiller mot Europas beste lag, men vi ønsker å begynne å vinne europacupkamper nå, legger han til, som en forklaring på hva slags motivasjon de har.

Kampen starter klokka 20,45 og vil bli fulgt direkte her på Liverpool.no. Hvis du ikke får fulgt begivenhetene på skjermen, anbefaler vi vår sms-tjeneste.

Høyremannen Gerrard
Steven Gerrard startet lørdagens ligakamp på høyre flanke, og ifølge Rafael Benítez kan vi få se mer av det framover.

– Det åpner mulighetene for Mohamed Sissoko, Dietmar Hamann og Xabi Alonso i midten. På denne måten kan vi ha flere toppspillere på banen samtidig, sier spanjolen.

Han understreker at det selvfølgelig er viktig å bruke spillerne i sine beste posisjoner, men sier samtidig at Gerrard har flere gode posisjoner.

– I fortsettelsen vil vi bruke ham i den posisjonen som passer best for laget. Det handler bare om lagets beste, fastslår om Rafa.

Garcia vil fortsette triksingen
Mot West Ham på lørdag viste Luis Garcia (bildet) at den eksperimentelle spillestilen hans også kan fungere i den vanlige hverdagen, og nå slår han fast at han ikke har til hensikt å skifte stil.

– Jeg skjønner at supporterne ikke liker det når det ikke fungerer, men det er sånn jeg spiller. Kanskje triksene av og til kan ende med mål? Sånn må supporterne tenke, ber 27-åringen om.

Samtidig forklarer den lille spanjolen hvorfor han så ofte gjør de vanskelige valgene.

– Det er ikke for å vise meg fram, det fordi det er til beste for laget. Hvis du slår en lettvint pasning, gjør du det også lettvint for forsvarerne, påpeker Garcia.

Han forteller at han har managerens støtte, selv om Benítez er opptatt av at triksene bør begrenses til bestemte posisjoner på banen.

– Det er ikke det at jeg glemmer det. Men fordi jeg har selvtillit, overvurderer jeg av og til evnene mine, innrømmer den tidligere Barcelona-spilleren.

Diouf tatt for fyllekjøring
Tidligere Liverpool-spiss El-Hadji Diouf, nå i Bolton, ble søndag morgen tatt for fyllekjøring, skriver BBC på sine nettsider.

Han ble seinere løslatt mot kausjon, men må møte i retten den 8. desember.

Siktelsen føyer seg inn i en lang rekke av utenomsportslig fokus på den senegalesiske spissen.