Marseille vil låne Cisse

Marseille har ikke gitt opp å hente Djibril Cisse tilbake til Frankrike. Nå vil de undersøke muligheten for å hente han på lån i januar. Agent etterforskes i forbindelse med Cisses overgang til Liverpool.

Marseille var en av klubbene som vurderte å hente Djibril Cisse tilbake til Frankrike i august, i forbindelse med at Michael Owen var sterkt linket med en overgang tilbake til Liverpool. Den franske klubben skal fortsatt være interessert i spissen som sliter reservebenken på Anfield, og vurderer nå å forsøke og hente Cisse på lån i januar.

- Vi skulle vite mer om muligheten til å låne Cisse når vi skriver desember. Han spiller ikke regelmessig for sin klubb for tiden, og det må han gjøre om han ønsker å spille for Frankrike i VM. Dersom han ønsker å komme til Marseille, er han velkommen, sier den franske klubbens sportsdirektør Jose Anigo i dag.

Cisse-overgangen etterforskes
Cisses £14M-overgang fra Auxerre til Liverpool er en av flere overganger som er under etterforskning i Frankrike for tiden. Det er ikke mistanke om at Liverpool FC har gjort noe galt i denne sammenhengen. Derimot er det den ulisensierte agenten Richard Bettoni som er under etterforskning.

Lokalene til flere franske toppklubber skal ha blitt raidet av politiet i går, for å komme til bunns i ulovlige utbetalinger i forbindelse med flere overgangssaker. Marseille, Troyes, Sochaux, Nice, Auxerre, Lille, Metz og Montpellier fikk alle uventet besøk av politiet.

Saken mot agenten Bettoni begynte å rulle allerede i juni, og klubbledere i disse franske klubbene vil nå bli forhørt. Blant annet blir Auxerres bruk av Bettoni i forbindelse med Cisse-overgangen til Liverpool etterforsket. Andre overganger som blir etterforsket inkluderer blant annet Jean-Alain Boumsongs (nå i Newcastle) overgang fra Auxerre til Rangers i fjor og Fulhams Phillippe Christanval.

Bettoni var allerede i søkelyset i mars, da hans og åtte andre agenters leiligheter ble ransaket, i forbindelse med undersøkelser rundt transferaktivitetene til Paris Saint-Germain.