Midtbaneduo nøkkelen for Rafa

Rafael Benitez ser fram til å benytte midtbaneduoen Xabi Alonso og Steven Gerrard. Josemi tilbake, da reservene avsluttet skuffende sesong med stortap.

- Ikke som en ligakamp

Rafael Benitez tror ikke at tre tidligere tap mot Chelsea denne sesongen vil bety noe i forhold til kveldens semifinalekamp i Champions League.  Manageren mener i tillegg at det vil være viktig at man nå har både Xabi Alonso og Steven Gerrard spilleklare samtidig.  Det meste de to har spilt sammen mot Chelsea er en snau halvtime 1.januar, før en ”takling” fra Frank Lampard brakk ankelen til Xabi, på et tidspunkt hvor de røde for øvrig dominerte kampen.

 

- Jeg har to tanker i forhold til hva som har skjedd tidligere denne sesongen.  For det første så er ligakampene annerledes med tanke på hvilken dekning klubbene har i sine tropper.  Ikke mange har brukt mer penger enn Chelsea over de to siste årene.  Jeg tror også at alt kan skje over to kamper.  Jeg er sikker på at dette vil bli annerledes.  Vi har et godt lag med gode spillere, og kanskje vil vi få se Steven Gerrard og Xabi Alonso spille 90 minutter sammen for første gang på lenge.  Det er gode nyheter for oss, og det vil gjøre det mer vanskelig for dem.  Dersom Xabi og Steven spiller bra er jeg sikker på at laget vil spille bra, og da kan vi også vinne kampen.

 

- De tre tapene mot dem tidligere i sesongen betyr ingenting.  Det har ingenting å gjøre med psykisk krigføring.  Dette handler om å spille bra som et lag, og vi har mye selvtillit.  Vi ser på dette som en kamp ute i Europa.  Det er alltid annerledes i Champions League  Vi har gjort noen gode kamper i Champions League denne sesongen og spilt en del god fotball.  Vi vil prøve å gjøre det samme mot Chelsea, men vi vet det vil bli vanskelig.  Det er viktig å få et bortemål, men det er ikke helt avgjørende.  Juventus greide å score mot oss på Anfield men de gikk ikke videre.  Vi vil være kompakte og sterke som et lag.

 

 

Reservene tapte 0-5

Liverpools reserver røk hele 0-5 i sin siste kamp mot Manchester City, i en sesong hvor elevene til Hugh McAuley har tapt halvparten av sine 28 kamper.  Mot City møtte man en motstander som hadde sterke offensive spillere i Jon Macken, Bradley Wright-Phillips, Lee Croft og Willo Flood, og hadde det ikke vært for keeper Paul Harrison kunne sifrene vært enda styggere.

 

David Raven spilte høyreback, mens Jon Otsemobor bekledde en noe uvant rolle på motsatt side.  Kapteinen John Welsh spilte sentralt på midtbanen sammen med David Mannix, mens Darren Potter lå bak den ensomme spissen Conal Platt.

 

Hjemmelaget ledet 3-0 ved pause etter scoringer av Jon Macken(2) og Bradley Wright-Phillips, før Wright-Phillips og Marc Laird øket to ganger tidlig i 2.omgang.

 
Josemi spilte en drøyt halvtime som innbytter på høyrebacken, spanjolens første kamp tilbake etter skade.

Liverpools lag:  Harrison; Otsemobor, Raven, O’Donnell, Whitbread; Wilkie (Josemi 58), Welsh, Mannix, Partridge; Potter; Platt (Townley 45).  Reserver: Luzi, Hitchin, Barratt.