Momo: - Smigret over Vieira-sammenligningen

Momo Sissoko er smigret over å bli sammenlignet med Patrick Vieira. Rafa glad for å ha 20-åringen på laget. Ingen Upson-bud. Robson imponert over Kirkland.

Liverpools nye midtbanespiller, Momo Sissoko, sier til liverpoolfc.tv i dag at han er smigret over sammenligningen med Arsenals Patrick Vieira. Samtidig føler han ikke en slik parallell vil bli en ekstra bør på hans unge skuldre. – Det er alltid hyggelig å bli sammenlignet med store spillere, og det er ikke noe problem for meg. Jeg føler ikke ekstra press av den grunn. Jeg er fortsatt ung, og må jobbe mye før jeg tåler en slik sammenligning. Jeg ser det heller som et mål å strebe mot, sier den tidligere Valencia-spilleren.

Afrikaneren uttrykte også stor glede over å skulle ha Rafael Benitez som sjef igjen. – Jeg har stor respekt for Mr. Benitez. Han hjalp meg mye i Valencia, og var hovedårsaken til at jeg kom hit til Liverpool. Han viste hvilken stor manager han er for Liverpool sist sesong, og jeg ønsker å være en del av denne klubbens fremtid. Jeg vet om historien og tradisjonene her på Anfield, og jeg er beæret over å skulle spille her.

- I tillegg til manageren kjenner jeg flere av trenerstaben og spillerne fra før. Det hjelper meg å finne meg til rette. Nå ser jeg bare frem mot å kjempe om en plass på laget. Det er mange store midtbanespillere her allerede, så jeg vet det skal bli vanskelig å komme i betraktning. Men jeg er som sagt fortsatt ung, og meget motivert for å bevise at jeg er verd en plass på Liverpools lag. Min favorittposisjon er sentralt på midtbanen, og jeg tror også det er der manageren vil bruke meg. Jeg begynte som forsvarer, men Mr. Benitez flyttet meg fram på midtbanen og hjalp meg å utvikle meg som spiller i den posisjonen.

- Jeg kan love fansen at jeg vil jobbe så hardt som mulig i alle kamper jeg får spille. Jeg vil løpe så mye jeg kan, og vinne hver tackling jeg kan. Det er den type spiller jeg er, og jeg ser fram til å forbedre meg ytterligere her, når jeg får trene sammen med så mange gode spillere hver dag.

Sissoko innrømmer samtidig at han var veldig nære å bli Everton-spiller, men er ikke i tvil om at han har gjort riktig valg nå når han til slutt endte opp blant de røde på Merseyside. – Det er sant at jeg var veldig nær ved å signere for Everton. Det var utrolig nær, faktisk. Men så snart jeg fikk vite at Liverpool var interessert var det en lett avgjørelse å ta. Så jeg forventer alle lokaloppgjørene vil være vanskelige for min del. Everton-fansen vil helt sikkert la dette gå ut over meg, men det er ikke noe problem for meg. Jeg er rød nå, og kunne ikke vært lykkeligere.

Rafa glad for å ha Momo ombord
Rafael Benitez har stor tro på at hans nye £5.6M kjøp fra Valencia skal bli en stor hit blant fansen på Anfield, og var glad for å ha fått sin mann – for andre gang. Benitez hentet som kjent også Sissoko til Valencia – fra Auxerre.

- Momo er en ung  og energisk midtbanespiller. Han er sterk og hardtarbeidende, og har en strålende holdning til sporten sin. Over sesongen kan vi komme til å spille 60 kamper, så alle spillere vil få sin sjanse. Våre førstevalg på midtbanen er Stevie og Xabi, men de ukene vi spiller to kamper vil Momo få sine sjanser. Og han vil være klar til å ta de. Av og til blir squadspillere mer og mer viktig etter som sesongen skrider frem. Momo vil løpe i 90 minutter og jeg er sikker på at fansen vil like han. Han må forbedre sin distribusjon av ballen, men vent og se hvor ofte han vil gjenvinne den. Han taper kanskje ballen for ofte, men som oftest vil han vinne den tilbake igjen, sier Benitez som sin ferskeste rekrutt.

- Jeg er glad vi har fått han hit, fordi han kommer bare til å bli bedre og bedre, og han gir oss flere muligheter på midtbanen.

Valgets kvaler
Manageren innrømmer han må tenke seg om to ganger før han velger ut de spillerne som skal være med til Wrexham for returen mot TNS på tirsdag. Han er ikke sikker på at 3-0 ledelsen er nok til at han tørr risikere å hvile alle sine stjernespillere.
- Hvilke spillere som skal fly tilbake og spille i Wrexham er en avgjørelse jeg må ta. Akkurat nå vet jeg ikke hvem det blir. Vi skal arbeide hardt i Sveits, og vi skal spille en kamp på lørdag. Etter den vil jeg ta avgjørelsen. Trolig vil jeg hvile noen av spillerne. På 2-0 ville det ha blitt vanskelig å gjøre mange endringer på laget, så det tredje målet var viktig for oss. Det gjør at vi er nesten sikre på å gå videre. Men i fotball må du være forsiktig, for du vet aldri hva som vil skje.

Jerzy inneforstått med situasjonen
Benitez avslørte også til liverpoolfc.tv at han hadde snakket med Jerzy Dudek før kampen mot TNS, slik at denne var inneforstått med at han kom verken til å være på banen eller benken.
- Jeg snakket med Jerzy og forklarte han at jeg aktet å bruke Pepe i mål mot TNS. Så måtte vi bestemme oss for hvem som skulle sitte på benken, og igjen etter å ha snakket med Jerzy, valgte jeg Scott Carson. Vi har mange kamper i juli og august, og Jerzy vil få spilletid.

Ingen bud på Upson
Steve Bruce sier til Sky Sports i dag at det vil kreve en god slump med pund for å lure Liverpool-linkede Matthew Upson bort fra St.Andrews. Birmingham akter nemlig å holde på sin stopper lengst mulig. Men så langt har ikke Birmingham mottatt noe bud på den tidligere Arsenal-spilleren.
- Det er smigrende at store klubber er linket til Matthew Upson. Det er bra for ham, og det er bra for klubben at det er interesse for våre spillere. Men vi har ikke mottatt noe bud på spilleren. Ei heller noen andre henvendelser. Og vi håper vi ikke gjør det. Dersom noen klubber ønsker han, må de ute med helsikes mye penger, sier Bruce.

Robson ønsker å beholde Kirkland
Det virker nå helt klart at Bryan Robson akter å beholde Chris Kirkland på lån ut sesongen, etter at spillerens prøveperiode i West Bromwich går mot slutten. Kirkland har imponert på The Hawthorns de siste to ukene, og er klar til å signere for WBA.
- Det er stor sannsynlighet for at Chris kommer til å forbli hos oss ut sesongen på lån. Han har vært meget god på trening, og kommet greit gjennom alle testene våre. Men vi har fortsatt et par dager til før vi trenger å ta den endelige avgjørelsen, uttaler manager Robson til klubbens hjemmeside.