Morientes klar mot Bolton

Fernando Morientes meldes spillerklar av Rafael Benitez, som får skamskryt av førstnevnte. Flere gode nyheter om skadeplagede spillere.

Rafael Benítez bekrefter nå at Fernando Morientes kan spille mot Bolton i morgen. Spanjolen pådro seg en skade mot Everton i påska, og han var lenge regnet som uaktuell til det neste lokaloppgjøret, som starter klokka 16 i morgen.

Nyheten er ekstra positiv fordi Liverpools spiss-stall er svært skadeskutt. Da hjelper det også at Luis Garcia, i likhet med Stephen Warnock, er meldt skadefrie etter smellene de fikk i Merseyside-derbyet. Djimi Traore har også vist at han er spilleklar gjennom å komme seg helskinnet gjennom 45 minutter med reservelagsfotball tidligere i uka.

– Det er veldig betryggende for oss å ha disse spillerne tilbake, fordi de vil bli viktige for oss i avslutningen av sesongen, kommenterer Benítez gladnyhetene.

Som om det ikke var nok, trente Xabi Alonso og Djibril Cissé i dag sammen med de andre spillerne på Melwood.

Fernando Morientes ser ekstra fram mot morgendagens kamp fordi den gir ham sjanse til å spille mot sine gamle lagkamerater Ivan Campo og Fernando Hierro.

– Jeg kjenner dem svært godt, og de har fortalt meg at de går for seier. Da de to hørte at jeg var ønsket i Liverpool, kontaktet de meg og ba meg slå til fordi det er et bra land med bra folk, sier Morientes, og legger til at han er glad for at han fulgte rådet.

Spissen skryter for øvrig fælt av Rafael Benítez i et intervju med Liverpool Echo i dag:

– Han er helt forskjellig fra andre managere jeg har jobbet med, fordi han lever for fotball. For ham er det fotball, fotball, fotball hvert øyeblikk hver eneste dag, sier Morientes, som er sikker på at «Rafa» raskt vil få et bedre ry, også i England.

Også for Morientes selv er det fotballen som står i fokus. Penger synes han at han har nok av.

– Jeg har tjent store summer gjennom mange år. Nå er det eneste som betyr noe at jeg spiller god fotball og er på et vinnerlag, sier han.

Ifølge ham selv, har han fortsatt mye mer å gå på. Så mye som 30 prosent mer, faktisk.

­– Ettersom jeg ikke spilte de siste fem månedene i Madrid, er jeg ikke på topp fysisk. Så langt har jeg bare klart å yte 70 prosent. Kanskje vil jeg ikke klare å vise mitt virkelige jeg før til neste sesong, forbereder spissen oss på.