Morientes klar til Blackburn

Fernando Morientes blir trolig spilleklar til neste ligakamp. Liverpools lege sier Djibril Cissé blir klar til starten av neste sesong, og oppdaterer om andre langtidskader.

Nando snart tllbake

Fernando Morientes pådro seg en lyskestrekk på trening før kampen mot Newcastle, og var ikke aktuell til kampen i nordøst.  Liverpool regner imidlertid at spanjolen er friskmeldt igjen til neste ligakamp mot Blackburn 16.mars.  Morientes er ikke tilgjengelig for spill i Champions League.

 

 

- Aldri opplevde så mange skader

I et intervju med liverpoolfc.tv sier Liverpools lege Mark Waller at han aldri har opplevd en skadesituasjon som den klubben har måttet slite med denne sesongen.  Waller har vært lege for de røde siden 1993.  Mark Waller kommer også inn på de langtidskadene som nå er i klubben, og mener at Djibril Cissé vil være helt klar igjen til sesongstart i 2005/06.  Franskmannen var nære ved å måtte amputere benet etter et særdeles stygt benbrudd mot Blackburn tidligere i sesongen.

 

- Jeg kan bekrefte at jeg aldri har opplevd en lignende sesong når det gjelder skader.  Vi har ført statistikk over de åtte siste årene og dette har uten tvil vært den verste når det gjelder skader.  Vi har spesielt hatt mange stygge skader denne sesongen, og utvilsomt langt flere enn hva du vil forvente i en klubb som denne.

 

Djibril Cissé

- Da vi fikk Djibril inn på behandlingsrommet i Blackburn oppdaget jeg at han hadde mistet blodtilførselen til foten.  Vi hadde da to muligheter, enten å bruke en time eller to på å få ham til sykehus og gjennomført en røntgen, eller å prøve å manipulere benet på plass selv.  Vi gjorde det siste, og hindret da ytterligere skade som den ekstra tiden før undersøkelse ville ha medført.  Heldigvis greide vi å få benet tilbake i en god stilling og samtidig gjenvinne blodtilførselen til foten.  Det betydde at foten bare hadde vært uten tilstrømning av blod i tre til fire minutter, noe som ikke er et stort problem.  Alt skjedde veldig fort og sammen med vår fysioterapeut Dave Galley og legen til Blackburn jobbet vi som et team.  Da vi kom til sykehuset viste bilder at foten var i en slik stilling at han kunne overnatte slik før vi fikk ham til en privat klinikk.

- Uten å ha noe ønske om å dramatisere, har et slikt brudd av både skinnben og leggben stoppet karrieren til flere fotballspillere.  Djibril begynte å løpe sist torsdag, noe som er utmerkede nyheter.  Han gjør det bra og skal bli både frisk og spilleklar igjen innen neste sesong.

 

Xabi Alonso

- Xabi ønsket å prøve å løpe av seg skaden han fikk, men da dette ikke var mulig var det klart at han hadde et problem.  Vi kan nå ta hurtige røntgenbilder på Anfield, hvor det ble bekreftet at han hadde en stygg skade.  Det var et uvanlig brudd, og det var også uvanlig at han kunne løpe slik etterpå.  Vanligvis vil en bare greie et par skritt i en slik situasjon.  Vi håper nå at han kan bli spilleklar igjen før sesongen er over.

 

Florent Sinama-Pongolle

- Det virket veldig uskyldig da han ble skadet, men vi skjønte straks hva det var det vi fikk ham av banen.  Noen ganger kan det bare være en liten ting som forårsaker en slik korsbåndskade.  Flo er på en klinikk i Frankrike denne uka, og han er i stand til å gå på benet.  Han vil komme tilbake hit neste uke.  Vanligvis tar en slik skade fem eller seks måneder.  Han skal dermed være frisk til sesongstarten, men det kan være tvil om han greier å være med for fullt helt fra  pre-season treningen begynner.

 

Chris Kirkland

- Chris hadde en ryggskade som hadde plaget ham tidligere i sesongen, men ikke før.  Vi håper nå at hans operasjon kan sørge for at han er kvitt plagene med ryggen. 

 

Neil Mellor

- Neil har operert begge knærne etter å ha vært plaget med senebetennelser.  Vanligvis er en ute i fire måneder etter en slik operasjon.  Operasjonen gikk bra, og han vil komme tilbake uten problemer.