Morientes scorer alltid i debuten

Fernando Morientes har for vane å gjøre mål i sin første kamp for klubb og landslag. Mauricio Pellegrino kan også få sin debut i dag. Ryan Giggs spørsmålstegnet hos gjestene. Ny dato for Liverpool-Everton.

Nando håper på nok et debutmål

De aller fleste øyne vil være rettet mot Fernando Morientes før dagens avspark kl 13.30 på Anfield.  Spanjolen ble kjøpt i tide til å være spilleklar til det klassiske oppgjøret Liverpool-Manchester United, og selv om det ikke er endelig bekreftet forventes det at Rafael Benitez setter opp paret Milan Baros og Morientes på topp.  28-åringen innrømmer at han ikke er helt i kampform etter lite spilletid denne sesongen, men den rutinerte spilleren har tidligere vist at han har en egen evne til å starte godt både på klubb og landslag.  I alle sine debuter for Albacete, Real Zaragoza, Real Madrid og Monaco har han scoret.  Det er også tilfellet for U18, U20, og seniorlandslaget til Spania.  Liverpools supportere krysser fingrene for at historien gjentar seg i dag.

 

Ny høyreback

Mye tyder på at Steve Finnan ikke blir spilleklar til dagens kamp etter å ha pådratt seg en hamstring strekk.  Rafa kan kjøre inn en av ungguttene David Raven eller Jon Otsemobor på forsvarets høyreflanke, men trolig velger han å flytte Jamie Carragher ut på siden.  Etter det vi forstår er det aktuelt å kaste inn Mauricio Pellegrino til en hektisk debut.  Den 33-årige argentineren har rutine i massevis, men mangler kamptrening og vil sammen med Sami Hyypiä danne et stopperpar som mangler fart.  ”Pelle” skal ha gjort et solid inntrykk i en intern treningskamp mot reservene til Chester denne uka, hvor han bl.a. scoret på et frispark fra drøyt tyve meter.  En annen mulighet er å flytte inn Djimi Traore inn i midten, og la Stephen Warnock bekle venstrebacken.    Å stoppe flankene har alltid vært et viktig poeng mot United, og det er ventet at John Arne Riise vil spille på midtbanens venstrekant i ettermiddag.

 

Gjestene fra Manchester har mindre skadeproblemer å tenke på.  Ruud van Nistelrooy og Gary Neville er ute av de faste.  Rio Ferdinand er ventet å være klar igjen etter sykdom, mens det fortsatt er et lite spørsmålstegn ved Ryan Giggs.  Venstrevingen har vært ute med en strekk, men de fleste tips går i retning av at han blir friskmeldt til møtet på Anfield.

 

Liverpool-Manchester United sendes direkte på en rekke kanaler, og du vil som vanlig bli løpende orientert her på liverpool.no.  Lagoppstilling og alle høydepunkter vil også kunne mottas gjennom vår SMS-tjeneste.

 

Derbyet flyttet til søndag

Liverpool-Everton er blitt flyttet til søndag 20.mars kl 17.05, og vil bli sendt direkte på Canal+ og Sky Sports.