Mourinho beskylder Liverpool for langball-taktikk

Jose Mourinho beskyldte Rafael Benitez og hans mannskap for kun å satse på lange baller opp mot Peter Crouch etter gårsdagens kamp. - Ingen av lagene fortjente å vinne, sa han.

Jose Mourinho hadde all grunn til å være fornøyd etter at hans defensive Chelsea-mannskap klarte det ene poenget de tilsynelatende hadde kommet til Anfield for i går. Og det var han da også, men i motsetning til de fleste andre mente han at hans mannskap fortjente det ene poenget.

- Jeg er ikke 100% fornøyd, men det er et poeng. Jeg er ikke fra meg av glede, men jeg er heller ikke veldig trist. Om det var en god kamp? Det kommer an på hva du liker i fotball, sa Mourinho etter kampen.

- Et poeng på bortebane i Champions League er et positivt resultat. Det var intens kamp. Det var veldig jevnt, og det var ikke mye rom å spille i på midtbanen. Hamann, Gerrard og Alonso var sterke. Makelele, Lampard og Essien var likeså, så det ble en krig på midtbanen. Begge lagene ville mye. Det var en kamp for menn, la han til.

- Normalt sett er ikke lag som spiller på hjemmebane fornøyde med ett poeng, men jeg tror Liverpool er det etter dette. Vi spilte for tre poeng, men vi tapte ikke, og er i god posisjon i gruppa. Det siste kvarteret prøvde vi å vinne kampen, mens de ikke forandret på noen ting. Pongolle kom inn for Cisse, men det forandret ikke måten de spilte på. De benyttet seg av Crouch. Noen liker han, andre ikke. Noen kritiserer en direkte stil, andre liker den. Som motstander er det ikke opp til oss å like eller mislike motstanderens spillestil. Vi skal bare håndtere den, og det syntes jeg vi greide flott. De skapte ikke mange farligheter med den direkte stilen de bruker nå.

- Vi prøvde ved å sende innpå Wright-Phillips, og spille Crespo sammen med Drogba, men til slutt sendte jeg innpå Robert Huth på grunn av alle de lange ballene de spilte. Han kan dominere i luften. Vi måtte forsvare oss mot deres lange baller hele kampen, og det synes jeg vi greide fint. Til slutt tenkte jeg bare, greit, vi har ikke blitt slått, og vi drar hjem med et poeng. Jeg synes ingen av lagene fortjente å vinne kampen, og jeg mener det var et rettferdig resultat.

Etter denne kampen står nå både Liverpool og Chelsea bokført med fire poeng, mens Real Betis følger hakk i hæl med tre poeng, etter at de vant 1-0 på bortebane mot Anderlecht i går.