Mourinho med nytt stikk til Liverpool

Jose Mourinho mener at Rafael Benitez er desperat i sin opptreden på transfermarkedet. Nye stoppere linkes. Betis-billetter til fancardholdere. Dudek tror England kan vinne VM.

Chelsea-manager Jose Mourinho har kommet med et nytt angrep mot Rafael Benitez og Liverpool. I den portugisiske avisen Record karakteriserer han nemlig Liverpool som desperate i sine handlinger i timene før transferdeadline i august.

Mourinho hevder at han var overrasket over Benitez sine forsøk på å få til avtaler i siste liten før transfervinduet stengte. Samtidig roser han Newcastle for å ha hentet inn Michael Owen.

- Liverpool prøvde å få i stand overganger helt frem til siste minutt. Jeg synes det er vanskelig å forstå slike desperate handlinger.

Mourinho innrømmer imidlertid at Roman Abramovich sin finansielle styrke gjør det lettere for Chelsea å få i stand avtaler med nye spillere enn hva tilfellet er for de røde.

- Jeg må innrømme at det økonomiske fortrinnet min klubb har, gjør at vi befinner oss i en privilegert situasjon. Men Newcastles kjøp av Michael Owen var kanskje det største som kuppet på transfermarkedet i sommer. De fikk tak i en Real Madrid spiller, et fast førstevalg som spiss, foran nesene på hans gamle klubb Liverpool.



Søramerikaner hevder Liverpool-interesse
Cruzeiro-forsvarer Edu Dracena hevder i dag til Sky Sports sitt nettsted at Liverpool ønsket hans tjenester i oktober, men at hans klubb ikke ville la han gå. Midtstopperen sier han er smigret over at Liverpool ønsker han, men innrømmer at han muligens kommer til å spille sin fotball i hjemlandet Brasil i ennå noen år.

- Liverpool forhørte seg om meg i oktober, men Cruzeiro sa tvert nei. Jeg er glad for at slike klubber viser interesse for meg, men Cruzeiro ser ut til å prioritere en forlengelse av min kontrakt, bekrefter Dracena.

Riggott linkes også
En annen midtstopper linkes også til de røde av Sky Sports sitt nettsted i dag, nemlig Chris Riggott hos Middlesbrough. Nettstedet skriver at Rafael Benitez skal ha blitt imponert over fremgangene til 25-åringen de siste 18 månedene, og at han således kan vurdere et bud på stopperen i januar.

Noen få billetter til Betis
Liverpool FC bekrefter at de har noen få billetter igjen til Liverpool – Real Betis. Disse billettene legges ut for salg til alle fancard-holdere i dag. De få billettene som er til overs er de med dårligst utsikt på Anfield.

Dudek med klokkertro på England
Jerzy Dudek mener England besitter de nødvendige kvalitetene til å gå til topps i sommerens VM i Tyskland. Polen ble som kjent nummer to i sin kvalifiseringsgruppe, bak nettopp engelskmennene, og begge nasjoner forbereder seg nå til sommerens sluttspill.

- Selv om vi akkurat har startet forberedelsene, synes jeg det går bra, uttaler Dudek til Liverpool Daily Post etter Polens imponerende 3-0 seier over Ecuador i helgen.

- Forventningene er veldig høye i Polen, ikke minst fordi VM går i vårt naboland. Vi har nå bare to privatlandskamper igjen før VM, så vi må vurdere nøye hva vi gjør. Vi drar med oss mye erfaring fra forrige VM-turnering. Vi har lært av feilene vi gjorde i Japan og Korea, og jeg tror vi kan nå langt, sier keeperen.

Dudek tror imidlertid en av turneringsfavorittene til slutt vil stikke av med det gjeve VM-troféet.

- Jeg tror det blir slik som alltid, med Brasil som de største favorittene. Men jeg tror også England vil være med å kjempe om tittelen, ettersom de har så mange store navn i sin tropp. De trenger litt flaks. Men en god trekning og godt spill, og de kan nå helt til topps.

Dudek ser for øvrig nå frem til klubb-VM i Japan, som han ser som en sjanse til å spille seg inn på Liverpool-laget igjen.

- Vi vant supercupen i Monaco, og forhåpentligvis kan vi vinne klubb-VM i Japan også. Det ville vært fantastisk. Men først må vi konsentrere oss om ligakampene og Champions League-kampene som kommer. Etterpå kan vi reise til Japan, hvor vi har gode sjanser til å vinne, mener polakken.

- Jeg spilte kun i Korea under siste VM, da vi fikk bare tre kamper, men Japan er et flott land med et hyggelig folkeslag. Mange asiater elsker Liverpool, og vi har store tilhengerskarer både i Japan og Kina, avslutter Dudek.