Mourinho rakker ned på Liverpool

Jose Mourinho akter ikke å gi Liverpool kredit for at de vant Champions League i fjor, og fastholder at hans lag ble slått ut i semifinalen uten at noen av lagene gjorde mål. Han beskylder også de røde for å spille negativt.

Jose Mourinho nekter fortsatt å gi Liverpool kredit for seieren i Champions League. Chelsea-manageren er fortsatt tydelig bitter etter å ha blitt slått ut av fjorårets turnering av de røde.

- Det er umulig å bevise at du har det beste laget i Europa. Hvor mange ganger har det beste laget i Europa vunnet Champions League? Er Liverpool det beste laget i Europa? Nei. Dersom dere spør meg hvem som var det beste laget i Europa i fjor, det laget som spilte den beste fotballen i Champions League, så må jeg si Barcelona. Vi slo dem, men jeg er ikke i tvil om at de spilte den beste fotballen turneringen sett under ett i fjor, uttalte Mourinho til et samlet pressekorps etter ankomst Liverpool.

- Da jeg vant Europacupen med Porto, kunne vi ikke påberope oss å være det beste laget i Europa. Vi møtte aldri Real Madrid eller Milan, fordi Milan utrolig nok tapte med fire mål mot Deportivo La Coruna, og Real Madrid ble slått ut av Monaco, legger han til.

Chelsea har vunnet alle sine kamper denne sesongen, men Mourinho dveler fortsatt ved den tapte semifinalen i mai, og nekter å innse at Luis Garcia sin scoring var over streken.

- Liverpool slo Juventus, men de slo aldri oss. Jeg vil aldri glemme det øyeblikket, akkurat som jeg ikke glemmer da Costinha scoret målet som ga Poto seieren mot Manchester United i siste spilleminutt. Øyeblikket vil være brent inn i minnet mitt for resten av livet. Jeg var oppbrakt da det skjedde, men ikke nå lenger.

- Det var en kjempeatmosfære på Anfield den kvelden, og jeg respekterer Liverpool-supporterne som lagde den enorme stemningen, fordi det betyr at de elsker klubben sin. Men jeg tror den eneste personen som ble påvirket av det var linjemannen. Spillerne mine lot seg ikke affisere av stemningen.

Etter fem kamper i fjor, der Chelsea vant tre med ett mål, og Liverpool altså vant en uten å gjøre mål i følge Mourninho, påstår Chelsea-bossen at han på ingen måte plages av minnene fra Anfield i mai. Han spår en ny jevn kamp i kveld, men tror at hans vinger, Arjen Robben og Damien Duff, kan åpne opp det solide Liverpool-forsvaret.

- Liverpool slo oss ut, og jeg aksepterer det, selv om de ikke scorte mål. De gikk til finalen, og vi ble hjemme. Jeg må akseptere det. Det betyr ikke at jeg lar det gå innpå meg. Man glemmer ikke så lett betydningsfulle ting som har skjedd i sin karriere. Spør Steven Gerrard om han husker selvmålet mot oss i Cardiff, og han vil nok svare at han aldri glemmer det.

Mourinho liker heller ikke pressens antydninger om at Chelseas jerngrep om ligaen ser ut til å ha redusert underholdningsverdien i engelsk fotball. Han antyder derimot at Liverpools negative spillestil heller bør ta skylden.

- I fjor kom de til Stamford Bridge i ligaen og forsvarte seg gjennom hele kampen. De angrep først etter at vi hadde gjort mål ett kvarter før slutt. I den andre ligakampen, i Liverpool, startet de bra, og jeg trodde det ville bli 0-0 helt til vi gjorde mål mot slutten. I ligacupfinalen tok de en tidlig ledelse, og forsvarte seg så hele resten av kampen. I Champions League kom de også til London for å forsvare seg, og vi klarte ikke å score. Og til slutt slo de oss altså i den kampen hvor ingen gjorde mål.

Mourinho tror også at hans mannskap vil gjøre slutt på Liverpools ligadrøm en gang for alle på søndag.

- I Champions League er vi begge i en god situasjon, men på søndag vil vi være i en god situasjon, og de vil ikke være det. Dersom de taper på søndag, er det slutten for dem.

- Jeg leser at Peter Crouch uttaler at hele England vil heie på Liverpool i kveld og på søndag. Personlig tror jeg hele verden vil heie på Liverpool, med unntak av de som bor i Fulham Road og Kings Road i London, samt folk i hjembyen min, Setubal i Portugal. Folk ønsker at vi skal tape hele tiden, konstaterer den upopulære fotball-manageren.

- Når Manchester United dominerte Premier League, var de ikke kjedelige. Når Arsenal gjorde det samme, var de ikke kjedelige. Vi dominerer ikke ennå. Vi har bare vunnet sju kamper på rad, og det er kjedelig, ironiserer han.

- Dette er bare en kamp i rekken for oss. Dette er kampen med stor K i alle andres liv, men ikke i vårt, legger han til med en bitter undertone.

- For meg er det bare en helt vanlig kamp, men om folk vil snakke om revansje, så bør de merke seg at vi leder 3-1. I fem kamper i fjor, slo vi Liverpool tre ganger, mens de bare slo oss en gang.

- Jeg leste et sted at de visste hvordan de skal slå oss, men jeg sier det er 3-1, så de vet også hvordan de kan tape for oss. Hva Morientes sier bryr jeg meg ikke om. Kanskje ønsker han å være hyggelig overfor Real Betis, og tenker på fremtiden sin. Når Liverpool ikke vil ha han lenger, er det fint for han å ha en klubb å reise tilbake til, sier en tydelig bitter portugiser.

En mann som Mourinho imidlertid har stor respekt for, er Rafael Benitez.

- Jeg mener Rafa er spesiell, og jeg liker han veldig godt som en kollega og som person. Han hadde suksess i Valencia, og med Liverpool i Europa, og har vunnet trofeer. Jeg vant UEFA-cupen og Champions League i påfølgende år. Han gjorde det samme. Vi er heldige som har fått oppleve det.

Mourinho innser imidlertid at kveldens kamp er mindre betydningsfull enn den dramatiske semifinalen i mai. Han mener også den er mindre betydningsfull enn ligamøtet de to lagene i mellom på søndag.

- To lag går videre fra gruppespillet, og vi har allerede vunnet en gang. Reiser vi hjem med tre poeng, er det fantastisk, men reiser vi hjem med bare ett er det ikke dårlig heller. Og taper vi, er det heller ingen katastrofe.