Moyes frykter lokaloppgjør

Konspirasjonsteoriene florerer på Merseyside før mesterligatrekningen i morgen. Mange tror UEFA vil fikse trekningen, slik at Liverpool og Everton kommer opp av hatten sammen. David Moyes er en av dem som frykter lokaloppgjør.

Everton-manager David Moyes er bekymret før morgendagens Champions League-trekning. Bekymret for å trekke naboen. Han frykter nemlig at Evertons første deltagelse i Europas største klubbturnering på 35 år skal bli blokkert av Liverpool, og mener at  hans klubb nå kan bli direkte skadelidende av UEFA sin avgjørelse om å slippe de røde inn i turneringen som tittelholdere.

- Jeg er bekymret for trekningen. Definitivt, sier Everton-manageren til The Guardian i dag.

En konspirasonsteori om at UEFA kommer til å fikse trekningen, slik at interne oppgjør mellom Liverpool og Everton i den 3.kvalifisernde runden sørger for at England uansett ikke får mer enn fire lag med i gruppespillet, gjør nå runden på Merseyside.

- Jeg er helt klart bekymret for hva som kan skje i Nyon. Avgjørelsen om hvem som er seedet eller ikke har ingenting med oss å gjøre. Vi kan ikke påvirke seedingen i det heletatt, men jeg mener det er galt at to klubber fra samme land – til og med samme by – kan bli trukket sammen i en europacup-turnering på dette stadiet, seier Moyes.

- Du kvalifiserer deg til Champions League for å måle styrke mot lag i andre land, ikke dine lokale rivaler. Du forventer ikke å møte en klubb fra ditt eget land, og i alle fall ikke fra din egen by, men det er bare en klubb som kan bli skadelidende av at Liverpool ikke har blitt tildelt nasjonsbeskyttelse, og det er Everton. Det er et faktum, legger han til.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard ser imidlertid lysere på et eventuelt Merseyside-derby i Champions League enn manageren på andre siden av parken. – Jeg er sikker på at det blir to flotte kamper om vi trekker Everton i neste runde. Som spiller ønsker du å spille i store kamper, og de blir ikke mye større enn et Merseyside-derby i en europacup-turnering. Men selvfølgelig håper vi å unngå hverandre på dette stadiet i turneringen. Jeg håper begge klubber når gruppespillet, men det forundrer meg ikke om skjebnen fører oss sammen i trekningen i morgen, sier han.

Gerrard nærmer seg Owen-rekord
Liverpool-kapteinen som har gjort 6 mål på tre europacup-kamper så langt i sommer,  og som med det nærmer seg  Michael Owens scoringsrekord i Europa for de røde med stormskritt, har likevel ligaen som hovedfokus denne sesongen. Straffescoringen i Kaunas var Gerrards 15. europacupmål for Liverpool, og han har nå bare Roger Hunt (17), Ian Rush (20) og Michael Owen (22) foran seg på lista.

- Å score mål er en del av mitt spill jeg har prøvd å forbedre, og så langt i sommer har det gått bra. Jeg var fornøyd med 13 scoringer totalt i fjor, og i år satser jeg på å gjøre enda flere. For å være ærlig, så er ikke Michael Owens rekord i Europa interessant for meg. Det er hva laget gjør som teller. Det er selvsagt moro å score mål, men det er viktigere at laget når langt i Champions League og gjør det bra i ligaen, sier Gerrard.

- Idéelt sett skulle jeg ønske jeg kunne spille 77 kamper for Liverpool i sesongen som kommer, men det er ikke fysisk mulig. Det er derfor klubbene i dag har store tropper. Vi må rotere på laget for å kunne oppnå suksess, og det har manageren sagt han kommer til å gjøre. Når tiden er inne vil han hvile meg, slik at jeg kan stå distansen ut, og ikke være utslitt når VM nærmer seg heller.

- Det vil være herlig om vi kunne løfte et nytt trofé når denne sesongen er over. Hovedmålet vårt er å forbedre oss i ligaen, og forhåpentligvis kan vi være med å kjempe om tittelen. Vi må glemme det som skjedde i fjor, og fortsatt være sultne på suksess. Jeg er imponert over de nye spilerne manageren har hentet til klubben, men vi trenger også et cover for Jamie Carragher og Sami Hyypiä, avslutter kapteinen.

Berger skal lokke Baros
Mirror skriver i dag at David O’Leary vil bruke Patrik Berger til å overbevise Milan Baros om en overgang til Aston Villa. Berger og Baros er gode venner, gamle lagkamerater og landsmenn som de er. Mange klubber skal nå være interessert i å hente Baros fra Liverpool. Mirror hevder at Lyon igjen leder kampen om å sikre seg toppscoreren, mens Sky Sports sitt nettsted forteller at tyske Schalke også skal ha startet samtaler for å sikre seg den målfarllige tsjekkeren. Baros sin agent, Pavel Paska, bekrefter i den forbindelse at han har hatt samtaler med Schalke der Baros har vært oppe til diskusjon. O’Leary håper imidlertid at Bergers påvirkningskraft skal bli utslagsgivende. Den tidligere Liverpool-spilleren ankom som kjent Villa Park på free transfer fra Portsmouth nå i sommer.