Nando - en ny mann

Rafael Benitez sammenligner Fernando Morientes med et nytt spillerkjøp før den kommende sesongen. Luis Garcia retter fokus mot ligaspillet. TNS-manageren imponert. Zenden arrestert.

Rafael Benitez beskriver Fernando Morientes som ”en ny spiller” etter lørdagens kamp mot Wrexham, og avslører at han har store forhåpninger til den tidligere Real-spissen i den kommende sesongen. Nando nettet to ganger på de 45 minuttene han fikk på Racecourse Ground, og virket langt skarpere enn i forrige sesong, da han kun gjorde tre mål på 14 kamper.

 

- Det er nesten som vi har kjøpt en ny spiller. Forrige sesong var han ute av trening i tre-fire måneder, så det var vanskelig for han når han kom hit til en fotball der tempoet var høyere enn han var vant til fra Spania. Her er spillet også mer fysisk. Folk sier hele tiden at fotball er likt i alle land, men det stemmer ikke. Noen spillere trenger 4-6 måneder før de tilvenner seg engelsk fotball. Nå kan han spille i Champions League for oss også, noe som er gode nyheter for oss, og jeg håper og tror han kommer til å score mer for oss i ligaen, seier Benitez til klubbens offisielle nettsted.

 

Luis Garcia: - Vi må forbedre oss i den hjemlige serien

Bare to dager før Liverpool starter en ny Champions League-sesong, fokuserer Luis Garcia i stedet på den kommende ligasesongen. Spanjolen er opptatt av at man må forbedre seg kraftig på den hjemlige arena i sesongen som kommer, og legger ikke skjul på at ligaen har prioritet denne sesongen.

 

- Å vinne Champions League var en drøm for alle, men nå må vi streve etter å bli mer stabile i ligaspillet. Det var en stor skuffelse å ikke komme blant de fire beste, og å være så langt etter ligamestrene. Det er bare takket være sunn fornuft at vi får forsvare Champions League-tittelen, slår han fast.

 

- Vi må sørge for at vi ikke havner i en slik posisjon igjen neste sommer. Vi må bevise at vi er i stand til å kjempe om tittelen. Sist sesong hadde vi en ny manager og mange nye spillere som ikke var vant med fotballen i England. Konsekvensen ble at vi tapte mange kamper vi ikke burde ha tapt. Den kommende sesongen burde dette bli annerledes. Vi vet nå hva vi kan forvente oss i ligaspillet, og i tillegg har vi mer selvtillit etter å ha vunnet Champions League. Men alle vil nok gjøre alt for å slå oss nå, men vi har nok kvalitet i troppen til klare ut med det, tror Luis Garcia.

 

- Det blir imidlertid helt avgjørende om våre beste spillere klarer å holde seg skadefrie. Det var perioder sist sesong hvor vi var svekket på grunn av mange skader på sentrale spillere. Klarer vi å unngå det i år, har vi en god mulighet, legger han til.

 

TNS-sjefen imponert

TNS-manager Ken McKenna ble imponert over Liverpools form så tidlig i sesongen da han overvar treningskampen mot Wrexham på lørdag.  – Dette kan bli tidenes klasseforskjell i fotball, innrømmer han når tankene vandrer til det første møtet mellom klubbene på Anfield onsdag.

 

- Bevegelsen de fremviste var storartet, men det visste vi vel på forhånd. De gjorde noen flotte mål, og alle så hvor gode de var til å posisjonere seg. Det var virkelig imponerende. Men vi er også en profesjonell gjeng, og vi tar sikte på å gjøre en god jobb mot dem. Mange av våre spillere var her i dag for å se hva Liverpool kan utrette. På onsdag kan noen av dem kanskje bli skremt av settingen, mens andre vil helt sikkert ikke være det. Vi må bare gå ut å spille vårt eget spill. Det vil bli vanskelig, men vi har hatt mye tid til å forberede oss. Vi møter det som skal være Europas beste lag, og vi ønsker ikke å bli ydmyket. Jeg tror egentlig ikke klasseforskjellen kan bli så mye større i en europacup-turnering i utgangspunktet. Vi har et ungt lag, og dette vil gi spillerne god erfaring på veien, slår McKenna fast.

 

- Vi vet hva vi kan forvente oss nå, og det var noen få ting jeg så mot Wrexham som jeg tror vi kan bruke til vår fordel. Det er bedre klubber enn vår, som ville ha vært bedre forberedt til en kamp av denne typen, men de får ikke sjansen. Vi har sjansen, og jeg håper bare guttene klarer å roe nervene nok til å ta den. Vi har snakket med mange kilder om Liverpool for å finne ut mest mulig om dem. Det fine er at vi vet mye om dem, men de vet neppe mye om oss, legger han filosofisk til.

 

Zenden arrestert

En misforståelse skal ha ført til at Boudewijn Zenden ble arrestert mistenkt for biltyveri i Liverpool sentrum tirsdag i forrige uke. Årsaken til misforståelsen skal ha vært Zendens importerte nummerskilter fra Holland. Zenden ble stoppet av politiet mens han kjørte rundt i Liverpool sentrum i sin Porsche tirsdag kveld. Etter å ha inspisert bil og vognkort skal politiet ha lest Zenden hans rettigheter og tatt han med til politistasjonen. Han skal senere ha blitt løslatt.