Nando trener seg i form

Et spesielt treningsprogram har bidratt til at Fernando Morientes begynner å finne seg til rette i Premier League. Rafa om hvordan innbytter gjorde forskjellen mot Middlesbrough.

Fernando Morientes ble dagens mann på lørdag da to scoringer fra spanjolen sørget for seier mot Middlesbrough.  Manager Rafael Benitez sier nå at Nando har måttet trene ekstra for å greie å finne seg til rette i den hurtige og fysisk krevende Premier League.

- Han har trent fysisk sammen med Paco Ayesteran, og han vet at han måtte bli bedre på det området, sier Rafa om Morientes.  – Du kan lett forbedre kondisjonen ved å løpe mye, men å få mer fart og styrke er vanskeligere.

- Et av problemene var hurtigheten i spillet.  Han er ikke blant de kjappeste og han måtte lære å kunne holde på ballen og bruke spillerne rundt seg.

- Vi måtte også arbeide med hans holdning og innstilling.  Han er en spiller som behøver å vite at du har tro på ham og vi har prøvd å støtte ham.  Vi har sagt til ham at han må fortsette å gjøre de tingene han gjør bra.

- Vi har aldri tvilt på kvaliteten til Fernando.  Han er smart, han kan se en god pasning og han spiller god fotball.  Han behøver spillere rundt seg som forstår spillet, slik som Crouch, Gerrard og Luis Garcia, som alle har spilleforståelse.  Harry Kewell er en annen som kan hjelpe Morientes.  Han kan spille veggspill og få igjen ballen fra Morientes.

- Hvis laget spiller bra, vil du få se Morientes score mange mål.  Han er en spiller som er god til å avslutte, han er god med begge bein og hodet.

- Folk snakker om Peter Crouch og jeg har hele tiden sagt at han spiller bra, og med Morientes er det det samme.  Han jobbet hardt for å komme tilbake å spille sammen med midtbanespillerne og han gjorde det virkelig bra, men som angriper behøver du å score.  Disse to målene vil ha gjort både ham og laget godt.

Benitez mente at innbyttet av Luis Garcia var helt avgjørende for at de røde greide å få hull på byllen:  - Vi har flere muligheter i angrep nå.  Med Crouch kan vi slå mange crossballer, og han kan flikke ballen videre og vinne cornere.  Vi kontrollerte kampen mot Middlesbrough, men vi skapte ikke mange sjanser.

- Vi fikk inn Garcia for Crouch, og vi forandret måten vi spilte på.  Vi spilte mellom lagdelene og med ballen mer langs bakken.  Dette er det viktigste forskjellen nå, vi kan benytte forskjellige spillere og forandre kampen.

- Det var vanskelig i første omgang.  Middlesbrough spilte veldig trangt og kompakt.  Vi visste at vi måtte vende opp spillet og prøve å finne rom.