Nando tror fortsatt på ligagull

Fernando Morientes tror at Liverpool fortsatt kan ta igjen Chelsea. Rafael Benitez antyder at Peter Crouch vil starte mot sin gamle klubb.

Fernando Morientes tror at Liverpool fortsatt kan ta igjen Chelsea denne sesongen, og at de røde dermed kan stikke av med ligamesterskapet. Dette skriver han på sin side på www.icons.com i forkant av Portsmouth-kampen.

- Vi begynte ikke sesongen bra, men det trenger ikke å bety noe. Det er hva vi gjør fra nå av som vil være viktig, og jeg ser virkelig frem til å gjøre en sterk avslutning på sesongen. Jeg tror alle i Liverpool forstår at oppgaven blir tøffere enn vi trodde, og det har utvilsomt tatt oss lenger tid å finne formen enn vi hadde ønsket. Men nå er vi i ferd med å nå det nivået vi ønsker å være på, mener spanjolen.

- Selv føler jeg meg i god form. Jeg spiller godt både for klubb- og landslag for tiden, og jeg mener at det faktum at jeg igjen fikk spilletid for Spania mot Slovakia viser at jeg er i god form. Jeg er veldig fornøyd i Liverpool, og aksepterer Rafael Benitez sin rotasjonspolitikk til fulle. Han tror på å bytte ut sine spisser fra kamp til kamp for å oppnå klubbens ambisjoner.  Det handler om et spill der hele troppen er involvert, sier Nando.

- Jeg er uenig når folk hevder at det har tatt lang tid for meg å finne meg til rette på Anfield. Jeg kan ærlig og oppriktig si at jeg følte meg veldig komfortabel her sammen med mine lagkamerater fra dag en av. Det er en stor forskjell på Premier League og ligaene i Spania og Frankrike, men jeg lærer den engelske stilen å kjenne litt bedre for hver dag som går. Jeg liker England, slår han fast.

- Det er sant at jeg ikke har gjort så mange mål ennå, men jeg føler ikke presset for tyngende. Når du spiller for en stor klubb vil du alltid være under press. Det har jeg vært i Real Madrid også, så jeg vet hvordan jeg skal takle høye forventninger, og jeg vet også hvordan jeg skal gjøre mål under slike omstendigheter. Av og til går jeg tre kamper uten å score, men jeg vet at jeg er i stand til å gjøre fem mål på to kamper også. Det er slik fotball er.

- Jeg har ingen god forklaring på hvorfor de fleste av mine mål for Liverpool har kommet i Champions League, og ikke i ligaen. Det er noe jeg har undret på selv i det siste også. Men jeg har et avslappet forhold til akkurat det spørsmålet, fordi jeg vet at jeg vil gjøre mål i ligaen også. Jeg er sikker på at målene vil renne inn snart. Slik er det ofte for oss spisser.

- Jeg liker å spille sammen med Peter Crouch. Han er veldig lang, han er sterk, og en veldig farlig spiller i visse typer kamper. Når han er i form kan han stelle i stand mye trøbbel for motstanderen. Muligens er han mer en tilrettelegger enn en målgjører, men han har likevel kvalitetene som kreves for å score jevnt og trutt med mål. Han er en uegoistisk spiss, og han vil se fram til å møte en av sine tidligere klubber, Portsmouth, til helgen.

- Vi må vinne denne hjemmekampen mot Portsmouth. Så enkelt er det. Det blir ingen enkel kamp, fordi de har et godt lag. De har mange landslagsspillere i troppen, og i Dario Silva har de en utmerket spiss. Jeg pleide å spille mot Dario Silva når jeg var i Spania, og han er en klassespiller. Portsmouth har kanskje ikke hatt en god sesong så langt, men har de dagen kan de være farlige.

- Når det gjelder ligaen, så har vi to kamper til gode på Chelsea, og vinner vi begge disse vil vi være ni poeng bak de, noe som kan tas igjen på tre kamper. Jeg tror fortsatt vi kan ta de igjen, og at vi vil greie det. Jeg tror vi vil vinne ligaen, avslutter en meget optimistisk Morientes.

Rafa ønsker en mer aggressiv Crouch
Rafael Benitez uttaler i dag at han har full tiltro til at Peter Crouch snart vil gjøre mål for sin nye klubb, men han sier samtidig at han ønsker at den lange spissen var mer aggressiv. Manageren avslører at den engelske landslagsspilleren har vært meget god på trening de siste dagene.

- Crouch kan forandre en kamp, og gi oss flere muligheter. Han er et oppspillspunkt, og han er også veldig god på bakken. Han er en snill gutt. Noen ganger for snill. Jeg tror han må bli litt mer aggressiv mot forsvarerne. Han er ikke enkel å spille mot, men han vet han må bli mer aggressiv. Jeg har snakket med han om det, avslører Benitez.

Benitez sier han vil være henrykt om Crouch scorer mot sin gamle klubb, Portsmouth, i morgen, slik at han kan realisere sitt ønske om å feire en scoring sammen med The Kop. Manageren antyder dermed langt på vei at Crouch vil få spilletid i morgendagens kamp. Muligens kan det også tolkes dit hen at den lange spissen vil starte kampen.

- Jeg tror Peter vil gjøre mål, men jeg har sagt til han at om han ikke gjør det, og likevel hjelper oss til å vinne kampen ved å skape målsjanser for sine lagkamerater, så er det mer enn godt nok for meg. Jeg håper imidlertid å få se han feire to-tre scoringer sammen med The Kop i morgen.

- Peter har spilt virkelig bra på trening. Vi hadde noen ekstra økter med skuddtrening, og Peter gjorde et helt utrolig antall mål. Jeg håper å få se han gjøre det samme mot Portsmouth, avslutter Benitez.



Dommerkvartetten

Peter Walton fra Northampton vil dømme sin første Liverpool-kamp for sesongen på Anfield i morgen. Walton er inne i sin tredje sesong som Premier League-dommer, men har kun nylig returnert til toppdivisjonen etter å ha vært flyttet ned i divisjonene under for en periode. Kampen i morgen vil være hans tredje i toppdivisjonen denne sesongen. Linjedommerne i kampen mot Portsmouth vil være James Devine og Trevor Massey, mens Michael Jones er fjerdedommer.