Nei til Gonzalez

En meget skuffet Rafael Benitez mottok i går meldingen om at Mark Gonzalez ikke har fått innvilget sin arbeidstillatelse.

Til tross for at han pådro seg en korsbåndskade i mai valgte Rafael Benitez og Liverpool å hente Mark Gonzalez på lån fra Albacete.  I avtalen skal det også være en opsjon på kjøp for £4.7M etter at denne sesongen er over.  Overgangen var imidlertid avhengig av en arbeidstillatelse for chilenske Gonzalez, og til manges overraskelse fikk Liverpool i går avslag på den søknaden.

Både Rafa og andre har hevdet at flankespilleren er den beste spillere fra Chile for øyeblikket, og at han ville vært et stort aktivum.  Hovedargumentet i avslaget skal være at Chile ikke er blant de 70 fremste landene på rankingen til FIFA, da de nå innehar en 72.plass.

- Gonzalez er allerede en spiller som vil glinse i Premier League, sier Benitez.  – Han kan snart være en av de mest spennende spillerne i England.  Han er en spiller vi var på utkikk etter i seks måneder, og jeg kan fortelle de Liverpoolsupporterne som ikke kjenner ham at han er en type med mange kvaliteter.  Han er veldig hurtig, han er god i lufta, han er god til å slå innlegg, og han kan score.

Liverpool vil nå avvente situasjonen og ikke minst håpe på at Chile kan avansere til å komme inn blant de 70 beste landene.  En nær forestående kamp mot Brasil vil være viktig i så måte.