Nei til stadiondeling

Liverpool og Everton har nå gitt et endelig nei til planer om en delt arena. Kommunen sier de vil hjelpe LFC til å bygge eget anlegg i Stanley Park. Rick Parry håper på hurtig bygging.

Røde og blå fans er glade

I en eksklusiv artikkel i Liverpool Daily Post bekrefter nå lokale politikere at saken om at Liverpool og Everton skulle dele et nytt stadion nå kan skrinlegges en gang for alle.  Det lokale parlamentsmedlemmet Peter Kilfoyle, som for noen uker siden fikk i stand samtaler mellom klubbene og sportsminister Richard Caborn, bekrefter at det vil aldri bli noen delt stadion mellom storklubbene på Merseyside:  - Saken er død.  Det avgjørende har hele tiden vært at Everton ikke hadde penger til å kjøpe seg inn i en delt stadion.  Det var ingen mekanismer som tillot dem å bruke offentlige midler og det har alltid vært et spørsmål om et Everton som har prøvd å skaffe £60-65M.  Jeg tror heller ikke styret i de to klubbene har gitt banedeling særlig støtte.  Det har vært en eller to på hver side som har vært for, men de fleste var sterkt i mot.

 

En talsmann for det lokale kommunestyret uttalte følgende:  - Det er skuffende at de to partene ikke har greid å bli enige om en delt stadion.  Imidlertid, den eksisterende planen for nye Anfield er en viktig del i en regenerering av området Anfield og Breckfield, og vi har til full hensikt å hjelpe til slik at dette blir gjort da det gir økonomiske fordeler til området som er sårt tiltrengte.  Vi vil selvfølgelig også gjøre alt hva vi kan for å gi Everton et stadion som er verdig dette århundret.

 

En annen kilde i det offentlige bekreftet at en endelig avgjørelse nå er tatt:  - Det var et møte rett før jul og fordeler og ulemper ble diskutert.  Styret i de forskjellige klubbene holdt møter i slutten av forrige uke, og begge klubbene har nå bestemt å ikke gå videre i planene om en delt stadion.  Avslag er blitt sendt til aktuelle virksomheter.  Drømmen er død, lenge leve drømmen.

 

Majoriteten av fans i begge leire vil nå også puste lettet ut, da avstemninger har vist at nær 90% av røde fans har vært i mot å dele med den blå naboen.  På den andre siden av parken har mostanden vært noe mindre.  Les Lawson, sekretær i den lokale avdelingen av Liverpools offisielle supporterklubb, var da også klar på at dette er en god dag for supporterne:  - Dette var noe som aldri ville vært mulig å gjennomføre.  Begge klubbene er glade for å ha hver sin identitet og vil foretrekke at det blir slik.  Det var for mye følelser på spill.

Mike Crofton, tilhørende på andre side av parken, bifaller:  - Dette er nyheter som vil bli ønsket velkommen.  Jeg tror nesten alle i vår supporterklubb var mot dette, slik jeg tror tilfellet var med supporterne til Liverpool.  Vi kan forstå hvorfor ideen ble lagt fram, men fansen ønsker å ha sin egen identitet.

 

- Planene må iverksettes så hurtig som mulig

Daglig leder i Liverpool Football Club, Rick Parry, har raskt kommentert nyheten om at alle planene om en delt stadion i Stanley Park er skrinlagt:  - Forslaget om en delt stadion er blitt grundig vurdert over utvidet tidsperiode, og det har nå blitt avslått.

 

- Men som vi hele tiden har poengtert er dette mye mer enn bare en ny bane for Liverpool FC.  Det har alltid handlet om regenerering av området i nordre delen av Liverpool og fordelene dette vil gi til lokalsamfunnet.


- Når dette spørsmålet endelig er blitt løst håper vi at alle involverte parter kan dra i samme retning for å sørge for at dette prosjektet blir fullført så hurtig som mulig.