Norsk sportskanal kan gi mer Liverpool

Stian Aune Kleppo i TV3 ser ikke bort i fra at SportN kan gjøre at Liverpool blir mer prioritert på Viasat, etter at de røde nok en gang vises på betalingskanal i Champions League.

Liverpool - Real Betis førstkommende onsdag vil bli vist direkte på svensk ZTV og 3+ på Viasat plattformen.  Ikke uventet blir Rosenborg - Olympiakos vist live på TV3, men det er mange røde supportere som reagerer på at den andre kampen i samme gruppen mellom Real Madrid og Lyon går direkte på Viasat Sport 1.  Sistnevnte er en kanal som tusenvis av kabelabonnenter har mulighet til å se, mens kun de med parabol vil kunne ta inn for eksempel ZTV.  Denne sesongen har ikke en eneste kamp med Liverpool i Champions League blitt vist direkte på TV3 eller Viasat Sport 1.

Da vi konfronterer sportsjef Stian Aune Kleppo med dette har han følgende svar: 

- Det at vi har valgt å sende Real Madrid mot Lyon førstkommende onsdag er en helhetsvurdering fra vår side.  Vi vil alltid prioritere Rosenborg på TV3, mens Sverige viser Liverpool v Real Betis på sin hovedkanal ZTV.  Vi har en policy om at vi ikke viser en av landenes hovedkamp også på Viasat Sport 1.  Vi sender dessuten Liverpool i opptak på TV3 senere på kvelden og vi ønsker å bevare interessen for den sendingen.

Det er altså ikke slik at TV3 spekulerer i dette, slik at dere skal selge flest mulige parabolpakker?

- He-he, vi ønsker selvfølgelig å selge mest mulig, men dette er ikke en vurdering som er tatt først og fremst på kommersielt grunnlag.

Aune Kleppo åpner imidlertid for at f.eks Chelsea – Liverpool kan bli mer tilgjengelig for røde supportere.

- 29.november får vi SportN, i samarbeid med NRK, og som er en helnorsk kanal.  Det vil gjøre at vi får større handlingsfrihet.  Uten at jeg kan love det her og nå kan det medføre at vi vil prioritere kamper med Liverpool annerledes.