Offensiv spansk kvartett

Den røde armada involvert i avgjørende VM-kamp, og José Reina forteller om livet på Anfield. Thompson overtar salgstoppen fra Fowler. Ian Rush taler for eget landslag fra Storbritannia.

Xabi trolig fra start
Bare en katastrofe kan hindre Spania deltakelse i VM-sluttspillet i Tyskland til sommeren.  5-1 i første kamp mot Slovakia bør gjøre returen i Bratislava til en formalitet, selv om Fernando Morientes understreker at man ikke kan ta noe for gitt.

- De må score fire mål for å slå oss og det har ikke skjedd på lang tid.  Det skal mye til om så vil skje, men det er ikke umulig.  Vi må holde beina på bakken.  Vi vet at det vil bli veldig vanskelig, men vi må reise dit med en ny seier som mål.

Morientes kom inn som innbytter og scoret det siste målet i 5-1 seieren.  Xabi Alonso kom også inn og var involvert i en scoring, og Liverpools midtbanespiller vil trolig få starte mot Slovakia siden David Albelda er suspendert.

Luis Garcia ble helten på lørdag med hattrick og mye skal til om ikke Luis får tillit igjen.  José Reina må nok slite benken på bekostning av Iker Casillas.


Spørsmål til José Reina
Liverpools eget nettsted liverpoolfc.tv har stilt noen raske spørsmål til de rødes keeper, og dette var noen av svarene som José Reina kom med om hans nye liv som førstekeeper på Anfield.

Hvorfor han forlot Spania for å komme til Liverpool?
- Jeg syntes det var en stor sjanse for meg.  Liverpool er en stor klubb med en stor historie og jeg ønsket å gjøre det jeg kunne ved muligheten til å kunne spille for en slik klubb.

Hvordan vurderer du de andre keeperne i troppen til Liverpool?
- Jerzy Dudek og Scott Carson er veldig gode keepere, i tillegg til at de er hyggelige karer.  De hjelper meg hele tiden og er utmerkede lagkamerater.

Hvem har det hardeste skuddet på trening?
- Djibril Cissé.  Riise og Stevie G skyter også hardt, men Cissé definitivt hardest.

Hvem scorer mest mot deg på trening?
- Angriperne, Morientes, Cissé og Crouch.

Hvem er den beste angriperen du har spilt mot?
- Raul er en fantastisk angriper og scorer fortsatt mye på det høyeste nivået.  Ronaldo er også en utrolig spiller og utvilsomt en av de beste.

Hvordan er stemningen på Anfield sammenlignet med andre store stadioner du har spilt på?
- Bernabeu og Nou Camp er begge større, men atmosfæren helt annerledes.  Når vi spiller på Anfield vil fansen alltid synge og hjelpe oss.  På Bernabeu og Nou Camp forventes hjemmeseier hver gang, men her i Liverpool er det noe spesielt.  Du får en god følelse av å spille på Anfield.

Tror du at du kan erstatte Iker Casillas for Spania?
- Jeg håper det og vil prøve å gjøre det.  Det blir vanskelig siden han er en utmerket keeper, men alt jeg kan gjøre er å fortsette å jobbe hardt og vente til jeg får sjansen.

Hvem er den største spøkefuglen i Liverpools tropp?
- Luis Garcia.  Luis sier at det er meg men han er flink til å slå av en spøk.  Carra er også morsom.  Det er en flott stemning i vår tropp.


Thommo selger mest
Etter at Robbie Fowler med sin biografi ”Fowler” har ligget på salgstoppen i Liverpool de siste ukene har Phil Thompson nå tatt over.  Den tidligere kapteinen og assisterende manager på Anfield hadde også sine feider med Robbie, og nå har altså hans ”Stand up Pinocchio” blitt en av de mest populære julegavetipsene på Merseyside.


Great Britain
Ian Rush scoret 28 mål på 73 landskamper for Wales og noen vil kanskje være overrasket over at toppscoreren nå ivrer for et samlet lag fra Storbritannia til OL i London i 2012.

- Det er ingen som er mer stolt av å være walisisk enn meg, men jeg ville likevel ha hoppet på en sjanse til å spille for et britisk landslag.  Selv om jeg kan forstå skepsis, kan jeg ikke skjønne hvorfor et olympisk lag skulle få noen innflytelse på de enkelte nasjoners involvering i turneringer arrangert at FIFA.

- En britisk manager vil få flere spillere å velge i mellom, og jeg er sikker på at det vil være en ekstra motivasjon fra spillere i Wales, Nord-Irland og Skottland i å sørge for at laget ikke blir dominert av engelskmenn.

- Min eneste frykt er at det kan bli en favorisering av de engelske, men du vil håpe at det ikke blir et tema.

- Det kan være at det ikke er like mye styrke utenfor England som det pleide å være, men hvem vet vel hvilke stjernespillere som er der om seks år?  Jeg vet at det ville ha vært en god miks da jeg var spiller.  Jeg vil like å tro at både Neville Southall og meg selv ville ha vært faste på et britisk lag, mens Dalglish, Hansen og Souness definitivt hadde vært i startoppstillingen.  Det kan være at det ikke er situasjonen i dag, men det ville vært  nyttig for enhver manager å ha et slikt valg.