Owen om hvorfor han valgte Newcastle

I sin faste spalte i The Times i dag, forteller Michael Owen at han valgte Newcastle fordi han fryktet at Liverpools bud ikke ville bli akseptert i tide. Han avslører også at han følte seg mer ønsket i nordøst.

Michael Owen avslører i dag at klokken var halv to natt til i går da han tok den endelige avgjørelsen om å gå til Newcastle. Da hadde han vurdert alternativene frem og tilbake i ett døgn, og han innrømmer at han lenge trodde han enten kom til å returnere til Liverpool eller forbli i Real Madrid.

I sin faste spalte i The Times forteller han at trass i mye tankevirksomhet og mange telefonsamtaler, så ble det til slutt en lett avgjørelse å ta.

- Folk viser til at Newcastle sto nederst på ønskelista mi for en uke siden, men ting forandret seg radikalt etter den tid. Nå skal jeg spille fotball foran 50 000 av de mest hengivne supporterne i landet i hver  hjemmekamp. Det ble en svært lang mandag for meg, ettersom jeg gikk runden med de samme telefonsamtalene som kvelden før. Jeg følte at en retur til Madrid ville være et feiltrinn. Jeg ønsker å spille fast førstelagsfotball, og om jeg er ærlig så har jeg savnet Premier League også, forteller Owen.

- Jeg var usikker på om budet fra Liverpool ville bli akseptert av Real før transferdeadline, og jeg ønsket å spille for en klubb som virkelig ønsket mine tjenester. Jeg hadde bestemt meg, og tungen på vektskåla ble det glimrende møtet jeg hadde med Newcastles direktører, trenerstab og Alan Shearer, avslører den tidligere Liverpool-spissen.

Han forteller videre at Alan Shearer har vært til stor hjelp for han i hele overgangsprosessen, og har vært helt avgjørende for den avgjørelsen han landet på.

- Jeg har snakket mye med Alan de siste ukene, og han bør begynne å jobbe for turistmyndighetene i Newcastle når han legger fotballen på hylla, spøker Owen.

- Alan tilbød seg til og med å gi meg skjorte nummer 9, men jeg takket nei. Nummer 10 holder for meg. Det vil være en ære å spille på samme lag som han. Han har vært, og er fortsatt, en stor spiss, og Newcastle ville ikke vært der de er i dag uten en spiller av hans kaliber, legger han til.

Owen forteller at han først hadde et møte med Rick Parry og Rafael Benitez i huset til en venn i Liverpool. Rafa og Owen oppholdt seg i stuen sammen, mens Parry og Owens agent diskuterte spillerens personlige kontrakt i et annet rom. Møtet pågikk i to og en halv time, og Owen karakteriserer det som et godt møte.

- Det var det mest positive møtet jeg har hatt med Liverpool, og jeg snakket også med Rafa og Rick igjen på vei opp til Newcastle. Men deretter hadde jeg et tre timer langt møte med Newcastle, som gjorde et sterkt inntrykk på meg. På vei hjem fra disse samtalene, var jeg fortsatt rådvill. Ville Liverpools bud bli akseptert i tide? Hva ville skje om jeg forble i Madrid? Hvor mye ville jeg savne europcupfotball om jeg skrev under for Newcastle?

- Like før jeg kom hjem ringte David Moyes for å høre om det var sjanse for at jeg forandret mening, og kom til Everton i stedet. Jeg kom hjem klokka halv ti, og diskuterte saken med min mor og far, og med Louise. Jeg ble mer og mer tvilende til at Liverpool-avtalen ville gå i orden, og etterhvert tok jeg min endelige avgjørelse. Det blir rart å komme tilbake til Anfield nå, og skulle spille for en annen klubb. Jamie Carragher fortalte meg i går, at han allerede ser frem til å sparke meg ned, spøker Owen.

- Men Newcastle-fansen skal vite at jeg kommer til å gi alt for dem nå. Jeg har mange gode minner fra mål jeg har gjort på St. James’ Park, inkludert et hat-trick i min første kamp der for Liverpool. Jeg ble klappet av banen den gangen, og jeg håper jeg kan oppleve det samme igjen, avslutter Owen.