Owens håper på en bedre sesong

Liverpool U-18 spiller sin første seriekamp i morgen, og trener John Owens håper på bedre resultater enn i fjor. Luzi i Belga. Newcastle vil ha Luque. Essien nær ved å bli rød.

Liverpool U-18 spiller sin første seriekamp i Cardiff i morgen, og trener John Owens ser fram mot premieren og mener han har en større og sterkere stall å plukke spillere fra enn tidligere.

- Målet vårt er at spillerne skal bli gode nok til å spille for førstelaget. Selvsagt kan vi ikke regne med at alle spillerne i førstelagstroppen skal ha kommet fra eget akademi, men det er bra at Liverpool har beholdt en kar som Steven Gerrard, fordi han har gått gradene her og er en inspirasjonskilde for de som er tilknyttet akademiet nå, slår Owens fast.

- Jamie Carragher er en annen som har klart overgangen, og får vi Michael Owen tilbake har vi en tredje spiller fra egen avl. Dessuten er spillere som Stephen Warnock, Zak Whitbread og Darren Potter involvert med førstelaget, og det beviser at det er mulig å ta steget opp.

Owens håper på en radikal forbedring fra i fjor, da hans lag endte sist i sin serie med bare fire seire.

- Det var flere årsaker til de svake resultatene i fjor. Blant annet var troppen meget liten, og våre beste spillere ble brukt mye på reservelaget. Men vi må også forbedre oss. Men vi kan ikke gjøre som førstelaget. Vi kan ikke gå ut å kjøpe spillere i posisjoner hvor vi ser svakheter. Vi må jobbe med de spillerne vi har.

- Fra førsteårs-gruppen vil jeg trekke frem Michael Nardiello, Craig Lindfield og Lee Woodward som spillere med et stort talent, og som nå vil tilegne seg nyttige erfaringer hos oss. Adam Hammill er en annen som har gode muligheter for en fin karriere. Han gjorde det meget bra for oss i Spania, og vi får se hvordan han fortsetter utviklingen.

Owens regner med at Robbie Threlfall og Michael Nardiello klarer å riste av seg sine småskader, henholdsvis lyske- og hamstringstrekk, slik at han kan ta med seg en skadefri tropp til Cardiff.

Luzi spiller i Belgia
Patrice Luzi har funnet seg ny klubb etter at han ble løst fra kontrakten med Liverpool i juli. Den franske keeperen spiller nå for Excelsior Mouscron i Beliga, der han har voktet buret de to første seriekampene før han pådro seg en skade på trening denne uken. Luzi skal ha tegnet en toårskontrakt med den belgiske klubben.

Newcastle vil ha Luque
Newcastle fortsetter sin desperate spiss-jakt, og har nå fått avslag på et bud på Deportivo La Corunas Albert Luque. En spiller som var sterkt linket til Liverpool tidligere i sommer. Ryktene vil ha det til at ”skjærene” la £7.5M på bordet, men den spanske klubben skal kreve £10M. Graeme Souness er nå så desperat etter å styrke angrepet sitt, at det skulle ikke forundre oss om han til slutt innfrir Deportivos krav.

Essien nesten Liverpool-spiller
I forbindelse med at han i dag sluttførte sin overgang fra Lyon til Chelsea, har Michael Essien avslørt at han nesten ble Liverpool-spiller mens Gerard Houllier rådde grunnen på Anfield. – For to år siden var jeg på nippet til å signere for Liverpool, før jeg skrev under for Lyon. Men på den tiden hadde jeg ikke nok landskamper til å få arbeidstillatelse, fortalte Essien.