Parry avviser krisesnakk

Daglig leder Rick Parry blåser av kritikk, og mener at Liverpool ikke nødvendigvis behøver ortodokse vinger. Ny dato for Man Utd v Liverpool. Brann klare for spill mot legendene i Florø.

- Ingen grunn til pessimisme
Til Liverpools eget blad LFC Magazine rister Parry på hodet over antydninger at Liverpools start på ligasesongen skulle være noe som lignet en krise.

- Det er enten eller og ingen mellomting i fotball, noe som er blitt illustrert angående vår situasjon i løpet av de siste par ukene.

- Vi hadde først overskrifter som hentydet mot at vi var en klubb i krise, noe som er håpløst.  Syv dager senere er det plutselig Manchester United som er klubben i krise, en uttalelse som er like tullete hvis en ser de styrkene de kan vise til.

- Vi har nettopp hadde en fin seier mot Anderlecht i Champions League, som etterfulgte en solid seier mot West Ham i ligaen.  De som hevdet av vi var i ”krise” har nå krøpet tilbake i sine skall, noe som forteller en hel del.  Det betyr ikke at vi ikke er realistiske angående vår nåværende ligaposisjon, og det betyr heller ikke at vi føler oss såret når vi taper.  Vi er ikke ekstatiske når det gjelder vår form her hjemme, men hvor kom alt snakket om krise fra?

- Jeg synes det var bisarr å lese om at vi var £30M i gjeld og gikk samme veien som Leeds United.  Det var så latterlig at jeg tenkte meg om to ganger hvorvidt jeg skulle kommentere det, men det er viktig at slik feil informasjon ikke forvirrer våre fans.

- Vi har ingen grunn til å være pessimister.  Et poeng som er blitt gjort i media er at vi ikke lenger kjøper engelske spillere fra øverste hylle.  Da glemmer en alle de bestrebelsene vi gjorde i sommer for at Steven Gerrard fortsatt skulle forbli på Anfield.  På flere måter var dette det mest betydningsfulle ”kjøpet” under det siste transfervinduet, siden han så lett kunne ha gått til Chelsea.

- Det var enormt viktig at vi kjempet mot dem og greide å beholde Steven.  Det sendte ut et stort signal til våre fans, og resten av laget, om at våre mål ikke på noen måte er blitt mindre.

- En annen debatt er nødvendigheten av vinger på vårt lag.  Rafa hadde som kjent dette som et hovedmål under transfervinduet.  Siden da har vi endelig blitt enige om en avtale for Mark Gonzalez og vi venter nå på nyheter om hans arbeidstillatelse.

- Imidlertid, logikken om at du må ha naturlige vinger for å holde bredden er ikke nødvendigvis sann.  Steven Gerrard har vist dette gjennom sitt spill i de siste par kampene.

- Det minnet meg om at noen av de store midtbanekombinasjonene som Liverpool har hatt tidligere ikke har hatt tradisjonelle vinger.  Du må trolig tilbake til dagene med Stevie Heighway for å vinne den siste virkelige vingløperen.  Typer som Jimmy Case og Ray Kennedy var mer som moderne midtbanespillere som både ble med tilbake og gikk framover.  Sammy Lee likeså.

- Det understreker at du ikke nødvendigvis behøver gammeldagse vinger for å ha bredde i spillet.  La oss håpe at Steve beviser det hvis Rafa fortsetter å bruke ham der.


Søndagskamp på Old Trafford
Liverpools bortekamp mot Manchester United er blitt flyttet fra lørdag 21.01 til søndag 22.01 kl 17.00.  Kampens vises direkte på Sky Sports, og etter all sannsynlighet også på Canal+.


Liverpool Legends v Brann
Initiativtaker og primus motor Tage Herstad bekrefter til liverpool.no at det nå er klart for fotballfest i Florø 14-16 juli.  Helgen etter VM-finalen møtes nemlig tidligere spillere fra Liverpool likesinnede fra Brann.  Legendene med Mølby, Grobbelaar, Neal & Co har bydd opp til stor fotballfest de to siste sommerene, og det er ingen grunn til å booke noen annen ferie enn turen til Florø midt i juli til neste år heller.