Partridge ble ugle

Frigitte Ritchie Partridge har skrevet under på en korttidskontrakt med Sheffield Wednesday. Benitez mener trekningen kunne ha vært verre. Kaunas med ny trener. Mer om Hobbs. Kennedy mimrer.

Den frigitte vingen Ritchie Partridge har skrevet under på en korttidskontrakt med Sheffield Wednesday. Han skal nå i første omgang være på Hillsborough ut 2005. 24-åringen tiltrakk seg også interesse fra Coventry, Norwich, Leeds og Chester, men velger altså å prøve og overbevise Wednesday-manager Paul Sturrock at han nå har lagt alle skadeproblemene bak seg.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Sheffield Wednesday er en stor klubb, og både manageren og spillerne har store ambisjoner, uttalte den tidligere Liverpool-reserven til Wednesday sitt nettsted etter at kontrakten var signert.

- Ritchie har vært et friskt og spennende pust på trening, uttaler hans nye manager, Paul Sturrock.

Partridge fikk to førstelagskamper for Liverpool sist sesong, begge som innbytter i ligacupkamper.

Rafa: - Trekningen kunne ha vært verre
- Vi kunne ha fått en tøffere trekning. Men vi vet at CSKA Sofia er et godt lag. Akkurat nå foretrekker jeg imidlertid å fokusere på Kaunas-kampen, for det er først etter at vi har gjort jobben mot dem at vi kan tenke på hvem vi møter i neste runde, var Liverpool-manager Rafael Benitez sin umiddelbare reaksjon på mesterligatrekningen i dag.

Manageren kommenterte også det faktum at Everton nå møter hans landsmenn, i form av Villareal: - Villareal er et meget godt lag. Jeg kjenner dem veldig godt, fordi at Villareal-kampene var lokaloppgjørene når jeg var i Valencia. De har mange gode spillere, og leverte en meget god sesong i fjor. Deres mest berømte spillere er nok Diego Forlan og Riquelme. Forlan scorer mange mål, og Riquelme er en spiller som er arbeidsom og kreativ. Men Everton er også et godt lag, så dette blir spennende og jevnt, spår han.

Kaunas med ny trener
Kaunas sin 55 år gamle trener Aleksandr Piskiarov sa takk for seg etter at hans lag tapte 3-1 hjemme mot Liverpool på tirsdag. Ny mann bak roret er Igoris Pankratievas. Piskiarov skal angivelig ha forlatt klubben fordi han ikke har fått utbetalt diverse bonuser. Dette bestrider imidlertid klubbens eier, Vladimir Romanov. Han hevder treneren ble sparket fordi han ikke har levd opp til forventningene, og fordi han gjorde seg skyldig i en rekke taktiske feilgrep i kampen mot Liverpool. 41 år gamle Pankratievas får nå en skikkelig ilddåp, med returoppgjøret på Anfield som sin første arbeidsoppgave.

Mer om Hobbs-overgangen
BBC sitt nettsted avslører flere detaljer rundt overgangen til Jack Hobbs fra Lincoln til Liverpool. De to klubbene har blitt enige om en avtale for 16-åringen som med maksimal uttelling vil gi Lincoln £750 000. De skriver at Hobbs i dag bestod den medisinske testen, og vil offisielt skrive under for de røde så snart han fyller 17 år, den 18.august.

Arsenal skal ha kommet på banen med et forbedret bud til Lincoln for 10 dager siden, men da hadde Lincoln allerede gjort en avtale med Liverpool, og Hobbs hadde også bestemt seg for at det var til Anfield han ville.

- Dette er drømmen som blir virkelighet for meg, og jeg er veldig glad for å bli Liverpool-spiller. Det ser ut til at jeg vil få en treårskontrakt nå til å begynne med. Dersom alt går etter planen, blir jeg Liverpool-spiller en gang i neste måned. Alt ser greit ut nå, sier Hobbs selv.

- Jeg møtte Rafael Benitez for en skikkelig prat for første gang i dag, og han tok hånden min og ønsket meg lykke til. Den tiden jeg har vært på Anfield har jeg jobbet svært hardt, med to økter hver dag. Men jeg kunne ikke vært mer fornøyd, legger han til.

BBC avslører også at den bebudede treningskampen mellom Liverpool og Lincoln, som inngår i avtalen, vil finne sted i juli neste år.

- Kampen vil trekke fullt hus, og med over 10 000 tilskuere blir det £60 000-£80 000 bare i billettpenger, forteller Lincolns daglige leder Keith Rowe.

- Alt papirarbeidet er nå unnagjort, og det gjenstår nå bare for meg og Rick Parry å signere avtalen på mandag. Så er alt klart for at Jack kan signere når han runder 17, forteller han.

Gode minner for Kennedy
Dagens mesterligatrekning, og et eventuelt møte med CSKA Sofia, vakte gode minner hos Alan Kennedy. Matchvinneren fra serievinnercupfinalen mot Real Madrid i 1981 husker godt møtet med bulgarerne i kvartfinalen det året. Liverpool leverte et par fenomenale kamper, og vant oppgjørene 6-1 sammenlagt, før de videre slo Bayern München i semifinalen.

- Jeg husker kampen i Sofia godt. Østblokklandene var beryktet på den tiden, og Bob Paisley var veldig forsiktig før kampen. Han var til og med bekymret for å drikke te i Bulgaria, i tilfelle noen skulle putte et eller annet i koppen! Jeg tror det var første gang vi bestemte oss for å ta med vår egen mat på en bortekamp i Europa. Heldigvis har tidene forandret seg, sier Kennedy.

Liverpool vant den første kampen i Bulgaria hele 5-1, og Graeme Souness gjorde et fenomentalt hat-trick.
– Du vil aldri få se tre finere scoringer. Graeme var helt utrolig den kvelden. Vi spilte veldig bra, og vant også returen 1-0. De prøvde å skremme oss der nede, men det fungerte ikke for dem, og vi var et steg nærmere finalen. Deretter slo vi Bayern München, og så var det Paris og kvelden jeg aldri vil glemme.

CSKA Sofia fikk imidlertid sin hevn året etter, da Kennedy og hans lagkamerater ble slått ut av bulgarerne, nettopp i kvartfinalen. Ronnie Whelan ga Liverpool en 1-0 seier i den første kampen, men etter ekstraomganger i Sofia i den andre vant bulgarerne 2-0 og slo ut tittelforsvarerne.

- La oss håpe det ikke skjer i år. CSKA burde slå ut Tirana nå, men jeg tror også Liverpool er gode nok til å nå gruppespillet. Laget er forbedret siden i fjor, og vi ser ut til å ha rette manageren for jobben. Så langt i sommer har de røde gjort det bra, og spillerne virker for å ha selvtillit. Selv når de lå under med 1-0 i Litauen på tirsdag, visste de at dette ville de greie lett om de giret opp et hakk, avslutter Alan Kennedy.