Potter får en ny sjanse?

Darren Potter kan være en av spillerne som får en ny sjanse til å vise seg frem mot FBK Kaunas i kveld. Benitez vet lite om motstanderen, og fokuserer på eget lag. Henchoz blir Wigan-spiller.

Flere engelske aviser venter at Rafael Benitez vil velge Peter Crouch som den ene av to spisser fra start mot Kaunas i kveld, og at Luis Garcia får en fri rolle bak disse. Rapportene kan også tyde på at Boudewijn Zenden starter på venstrekanten, og at Josemi sannsynligvis spiller høyreback i Steve Finnan sitt sykefravær. Det skal fortsatt være uvisst om Steven Gerrard spiller kampen. Skaden han pådro seg i høyre ankel i går kveld skal ikke være alvorlig, men det kan godt være at Rafael Benitez ikke ønsker å ta noen unødvendige sjanser med sin mest verdifulle spiller. En som imidlertid har gode sjanser til å få spille i kveld, er Darren Potter på høyre side av midtbanen.

- Manageren kan hente inn spillere fra Bacelona og Real Madrid, men han har vist at det ikke betyr noe hvor du kommer fra. Gjør du ditt beste, gir han deg en sjanse, uttalte Potter i går.

- Jeg spilte i kampene mot TNS, og håper jeg har gitt manageren noe å tenke på. Jeg er mer komfortabel sentralt på midtbanen, men der har vi jo Steven Gerrard, den beste spilleren i Europa, Xabi Alonso og Dietmar Hamann som kjemper om plassene, så det blir ikke lett for meg å få en plass der. Men personlig er jeg kjempefornøyd uansett hvilken posisjon jeg blir satt til å spille i.

- Vi vet ikke hva som venter oss
Rafael Benitez innrømmer at han vet fint lite om FBK Kaunas, og hva som venter de røde i den andre kvalifiserende runden til Champions League i kveld. – Vi vet egentlig ikke hva vi kan forvente oss. Vi har sett noen videoer og lest noen rapporter, men inntil vi er ute på banen og i spill, vil vi ikke vite hva de står for. Du må ha mye respekt for dine motstandere, uansett hvem du spiller mot, men vi håper å vinne kampen og kanskje avgjøre det hele her i Litauen. Vi mener vi er favoritter, men folk mente også det ville bli enkelt mot TNS, så du kan egentlig aldri si hva som vil skje på forhånd.

- Når du spiller mot et lag du vet lite om, er det viktigere å fokusere på ditt eget lag. Vi får konsentrere oss om oss selv, og hvordan vi kan forbedre oss og gjøre ting bedre. Det var det samme mot TNS i forrige runde. Dersom vi jobber hardt med vårt eget spill vil vi komme bra ut av dette. Vi må jobbe med våre svake punkter, og bli bedre på disse. Jeg synes vårt lag har spilt bra i sommerkampene, og har gjort mange mål. Og i de to offisielle kampene har vi også holdt nullen, slår han fast.

Om spiss-situasjonen i klubben sier Benitez følgende før kampen: - Peter Crouch spilte bra i treningskampen på lørdag, og nå har vi flere muligheter på topp. Vi har fem spisser, og det er ikke for mange. Når du deltar i seks turneringer i løpet av en sesong trenger du så mange spillere som mulig. Sist sesong var det tre ganger at vi bare hadde en spiss skadefri. Det vil bli bedre nå. Spillerne jeg har nå kan også spille i flere posisjoner, noe som vil være til hjelp.

Henchoz nærmest klar for Wigan
I følge dagens Mirror blir den tidligere Liverpool-stopperen Stephane Henchoz Wigan-spiller innen 24 timer. Sveitseren har imponert på prøvespill for den nyopprykkede klubben, og vil etter rapportene skrive undre på en toårskontrakt for Paul Jewells mannskap, etter å ha blitt frigitt av Celtic i vår. Manager Jewell uttaler følgende til Mirror i sakens anledning: - Vi har i prinsippet blitt enige om en kontrakt med Stephane. Forhåpentligvis blir den underskrevet i løpet av det neste døgnet.