Rafa: - Viktig å vinne

Liverpool og Rafael Benitez ønsker at supercupfinalen mot CSKA Moskva medfører et nytt trofé å sette i premieskapet. Stephen Warnock håper på sin første finale. Peter Crouch og Djimi Traore fortsatt skadet.

LFC går for sin tredje triumf
Liverpool har tidligere vunnet supercupen, møtet mellom vinneren av Champions League og UEFA-Cupen, i 1977 og 2001.  Nå håper Rafael Benitez at alle gode ting er tre når CSKA Moskva i kveld er motstander i Monaco.  Manageren understreker at dette er en kamp man ønsker å vinne:  - Dette er et trofé jeg verdsetter,  For en stor klubb som Liverpool bør alle trofeer bety noe.  Det er derfor vi holder på med fotball, nemlig å vinne pokaler.

- Et av de viktigste målene du kan ha er å kvalifisere deg til en slik supercup finale, siden det betyr at du har hatt suksess sesongen før.  Jeg vet at det er viktig å bli blant de fire øverste i Premier League, men du vil aldri se at noen klubber lister opp en 4.plass på deres liste over utmerkelser.  Historien husker mestere og pokalvinnere.  For oss kan dette bli vårt andre trofé på kort tid, og det er slikt du huskes for.


Warnock drømmer om medalje
Stephen Warnock har startet de to første ligakampene denne sesongen, skrev nylig under en ny kontrakt med Liverpool, og nå håper scouseren at han også i løpet av kvelden kan motta sin første medalje.  Ikke minst fordi 23-åringen i 12.time ble vraket til fordel for Josemi til troppen i Istanbul. 

- Vi er alle desperate etter å vinne trofeer og ha en suksessfylt sesong, og vi kan begynne med å vinne Supercupen.

- Jeg har aldri vunnet noe med Liverpool og jeg har aldri vært involvert i en finale, slik at dette er ekstra spesielt for meg.  Jeg ønsker å være involvert og gjøre min del i å vinne et trofé.  Hvis det skjer vil det fullføre en glimrende uke for meg.

- Dersom vi skulle ville vil det gi oss mye selvtillit foran resten av sesongen.  Vil vil være involvert i kampen om seks trofeer denne sesongen og vi ønsker å vinne dem alle.  Det blir tøft, men det er vårt mål.


Crouch ble hjemme
Peter Crouch ble likevel ikke klar av hamstringskaden han pådro seg i returen mot Kaunas og er blitt hjemme for ytterligere behandling.  Djimi Traore er heller ikke aktuell, selv om han spilte en halvtime for reservene denne uka, mens Zak Whitbread også er ute av troppen.  Som tidligere nevnt vil trolig Steven Gerrard også måtte stå over finalen mot Moskva.  Harry Kewell er imidlertid tilbake i troppen og kan få en plass på benken i Monaco.

Hos CSKA mangler stjerneangriperen Ivica Olic, etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade.  Han vanlige partner, brasilianeren Wagner Love, er imidlertid spilleklar igjen.  Unggutten Sergei Samodin vil trolig erstatte Olic.

Dommer er René Temmink fra Nederland.

Liverpool – CSKA Moskva vises på en rekke TV-kanaler.  Vi vil oppdatere fortløpende her på liverpool.no med hurtige rapporter og spillerbørs.  Hvis du ikke har mulighet til å se kampen kan du logge deg inn på våre SMS-tjeneste og få alle de viktigste opplysningene tilsendt din mobiltelefon.