Rafa advarer mot Betis

Rafael Benitez sier at Real Betis vil være en farlig motstander, men tror han har et hemmelig våpen i Peter Crouch. Xabi Alonso har også stor tro på Liverpools spisser.

Rafael Benitez har i dag advart sitt mannskap mot Real Betis. Han karakteriserer spanjolene som farlige motstandere, og slår fast at de røde vil få en tøff start på årets Champions League.

Liverpools tropp satte seg på flyet til Sevilla i morgentimene i dag, og vil nå forberede seg i Spania frem til avspark mot laget som Benitez karakteriserer som et av de beste av de fjerdeseedede klubbene.

- De har et godt lag, og er veldig farlige. Det er deres første sesong i Champions League, og folk i Sevilla har fortalt meg at denne kampen er det eneste som opptar byens befolkning nå, forteller Benitez.

- Vi er regjerende mestere, og det vil være mer press på oss som en følge av det. Men mine intensjoner er som vanlig å forberede oss så godt som mulig, for så å legge en plan med tanke på å vinne kampen. Vanligvis er det vanskelig når du har så kort tid mellom kampene til å forberede deg, men i dette tilfellet er det ikke så ille, ettersom jeg vet alt om Betis fra før. Jeg kjenner laget og spillerne, så jeg vil være i stand til å gi mine spillere mye informasjon og mange detaljer, legger han til.

- Betis har mange gode spillere. Oliveira gjør målene deres, og Edu er en viktig del av laget. Joaquin på høyrekanten er også en av de beste spillerne i Spania, og er spesielt god i en mot en situasjoner, der han nesten alltid får lagt farlige innlegg. Det blir en flott kamp, og deres fans vil være giret opp for anledningen. Jeg er sikker på at det blir en fantastisk atmosfære i Sevilla, med høyt lydnivå, spår Liverpool-manageren.

- Vi vet det blir en hard kamp, men jeg har alltid tro på at vi får med oss et godt resultat.

Når det gjelder gruppen Liverpool har havnet i som helhet, har Benitez følgende å si dagen før Champions League-sirkuset er i gang igjen: - Jeg har ikke analysert alle gruppene, men jeg vet at det blir sterk konkurranse i vår pulje. Vi er regjerende mestere, Chelsea vet vi hva kan gjøre, Real Betis ble nummer fire i Spania og Anderlecht blir også en tøff nøtt, selv om belgisk fotball ikke har samme status som engelsk og spansk.

- Vi ønsker å få en god start på turneringen, og det betyr at vi må få et positivt resultat i Sevilla. Det er vårt mål.

- Crouch vil skape trøbbel for Betis
Benitez tror for øvrig at Peter Crouch er mannen som vil skape mest trøbbel for Real Betis i deres egen hule. Manageren tror Liverpool har et hemmelig våpen i den lange spissen, og mener at Crouch har alle egenskapene som skal til for å stelle i stand vanskeligheter for spanjolene.

- Betis sine forsvarere vil få sin fulle hyre med Crouch i morgen kveld. I Spania er ikke midtstopperne så høye som i England, og de vil få trøbbel med Crouch sin høyde. Han vil gi oss en annen dimensjon i denne kampen. Han er imidlertid en mer spillende enn en kjempende spiss.

- Crouch vil være viktig for oss i England også, men jeg ønsker også å bruke han i europacupen. Vi snakker her om en kvalitetsspiller. En spiss som kan holde på ballen, og som gir laget tid til å komme fremover, i tillegg til at han er sterk på hodet.

- Jeg har en venn – en spansk trener – som så han trene med oss i preseason, og han sa til meg etterpå: ”Crouch er en meget god spiller”. Dette var kun etter en trening, og han var til og med imponert over han under oppvarmingen. Og han er også en spiller som kan bli enda bedre. Vi vil jobbe med han fremover. Kanskje trenger han noe vekttrening, men han har allerede teknikken, evnene og intelligensen som kreves, avslutter Benitez.

Xabi med tro på spissene
Xabi Alonso har også uttrykt stor tro på Liverpools spisser forut for den første kampen i årets Champions League, og mener at de røde i Peter Crouch, Djibril Cisse og Fernando Morientes har spisser fullt på høyde med de argeste konkurrentene på balløya.

- Peter Crouch er en spesielt god tilvekst, og jeg er sikker på at vi vil få mye nytte av han når vi går for seier i alle turneringene i år. Som alle vet er han veldig, veldig høy, og jeg føler meg liten ved hans side. Folk vil snakke om Peter Crouch i positive ordelag denne sesongen, og jeg tror han vil få mange flere landskamper for England, spår midtbane-eleganten.

- Crouch er ikke bare et oppspillspunkt. Han har også gode kvaliteter med ball. Med Morientes og Crouch kan vi ha det beste spissparet i landet. De vil gjøre livet surt for mange forsvar denne sesongen, sammen med Djibril Cisse, selvsagt, avslutter Alonso.