Rafa avventer storrengjøring

Rafael Benitez antyder at fremtiden til spillere ikke avgjøres før til sommeren. Flere røde i aksjon i kveld. John Barnes mener Fernando Morientes vil bli nøkkelen i ligainnspurten. Liverpool TV i dag.

Avgjørelser i sommer

Liverpools manager har tidligere innrømmet at klubben for tiden leter hardt etter spillere som kan styrke stallen foran neste sesong, men han sier nå han en rekke spørsmål angående spillerstallen likevel ikke vil bli besvart før etter at denne sesongen er over.  Igor Biscan avslørte nylig at han var blitt fortalt av Benitez at han ikke var med i fremtidsplanene, og i likhet med kroaten løper også avtalene til Dietmar Hamann og Vladimir Smicer ut til sommeren.  Andre spillere som er linket til en overgang vekk fra Anfield er Harry Kewell og Milan Baros. 

 

Nå sier imidlertid Rafa at det fortsatt er dører som ikke er lukket:  - Denne sesongen dreier seg om å heve standarden på laget.  Vi må fortsette å jobbe hardt, og jobbe riktig, og da vil vi stadig bli bedre.  Til sommeren vil vi se på forskjellige ting og ta våre avgjørelser.  Det er helt normalt.

 

- For meg er det viktigste nå at en spiller gjør sitt beste.  Hvis det blir gjort kan jeg ikke forlange mer som manager.

 

 

Le Tallec tvilsom med skade

Irland tar en pause fra den svært jevne gruppe 4 i VM-kvalifiseringen og spiller i kveld en privatlandskamp mot Kina.  Manager Brian Kerr er forventet å gjøre en rekke forandringer på laget som spilte 1-1 i Israel i helgen.  Steve Finnan kan bli en av de som spares, eller i hvert fall ikke vil spille hele kampen.

 

John Welsh vil håpe å starte for England U21 mot Aserbajdsjan på Riverside i kveld.  Scouseren gjorde en bra 2.omgang mot Tyskland på fredag.  Scott Carson er forventet å stå mellom stengene.

 

Anthony Le Tallec blir betegnet som ”svært tvilsom” foran det franske ungdomslandslagets kamp i Israel.  Le Tallec ble først byttet inn, og siden byttet ut etter å ha fått en skade sist fredag.

 

 

- Vanskelige uker, tror John Barnes

John Barnes sier det svært mange supportere føler, nemlig at de neste kampene for Liverpool vil bli vanskelige.  Først og fremst fordi skader og suspensjon gjør at spillerstallen er så å si kjemisk fri for rene angripere.

 

- Seieren mot Everton bør ha gitt Liverpool mye selvtillit, siden de nå bare er fire poeng bak og har et lettere program igjen enn Everton, sier Barnes.  - De skadene som kom i den kampen, i tillegg til de man allerede har, vil imidlertid gjøre livet vanskeligere for dem.  De mangler en annerkjent spiss nå, og det kan få betydning.

 

- Mye vil avhenge av hvor lang tid det tar før Morientes er klar igjen.  Det kan være at Luis Garcia vil bli klar til Bolton, men bortsett fra det har de ingen som kan spille på topp.  Det kan være at de bruker Smicer og Garcia i angrep mot lag som enten kjemper for å komme til Europa eller kjemper for deres liv i Premier League.

 

- Det vil bli vanskelig de nærmeste ukene uten angripere, men jeg føler at Liverpool likevel har nok kvalitet til å ta igjen Everton innen sesongen er over.  For fort, og hvor komfortabelt de kan gjøre det, vil avhenge av hvor lenge Morientes er ute.

 

 

Liverpool TV kl 17.10

Viasat Sport 1 viser i dag Liverpool TV fra kl 17.10 til 20.00.  Det blir sikkert bilder fra veldedighetskampen på Anfield sist søndag, opptak fra tidligere kamper, samt intervjuer og kommentarer.