Rafa får handle på øverste hylle

Styret i Liverpool FC har forsikret Rafael Benitez om at han får en solid bunke pundsedler å handle for i januar. Småskadet Alonso. Riise blir trolig hvilt.

Rafael Benitez skal ha fått forsikringer om at betydelige midler blir stilt til hans rådighet for å styrke stallen under transfervinduet i januar. Dette samtidig med at Liverpool FC fortsetter jakten på en ny investor. Dette skriver Liverpool Echo i dag. Behovet for å få sprøytet inn mer kapital kommer altså ikke til å få følger for januarhandelen.

Benitez uttaler for øvrig i den forbindelse at det ikke vil være av betydning om en spiller er spilleberettiget i Champions League eller ikke, når han skal ut på shopping.

- Styret har fortalt meg at de vet at vi må styrke stallen ved å kjøpe flere spillere, og det er fint at vi tenker på samme måte, uttaler Liverpool-manageren i dag.

- Vi må bli bedre, fordi vi ønsker å vinne trofeer. Jeg er fornøyd med speidersystemet i klubben nå, og vi vurderer hvilke spillere det er riktig å kjøpe, ikke hva de vil koste i innkjøp. Vi har stor tro på at vi skal få fatt i spillere som er gode nok for oss.

Benitez legger vekt på at han har ligaen i tankene når han skal kjøpe nye spillere, ikke Champions League.

- Vi trenger spillere som kan heve laget. Dersom en midtstopper som ikke kan spille i Champions League vil heve laget, så kjøper vi han. Vi kan bruke Hyypiä og Carragher i Champions League. Vi vet aldri hvor mange kamper vi har igjen å spille i Europa. Dersom vi ikke kan bruke en ny spiller i to, fire, seks eller til og med åtte kamper, er det bare et hyggelig problem, fordi det betyr at vi er i finalen igjen, filosoferer Rafa.

- Vi vet vi må prioritere ligaen, og ikke tenke på andre ting, avslutter han, fortsatt med henblikk på januarhandelen.

Alonso småskadet
Rapportene fra i formiddag om en nesten skadefri tropp, viser seg ikke å holde helt stikk. Liverpool Echo skriver at Benitez i ettermiddag må foreta en siste sjekk om Xabi Alonso blir spilleklar mot Portsmouth. Spanjolen skal slite med en mindre skade i foten. Benitez må også forsikre seg om Harry Kewell er i stand til å være involvert i kampen. Han vil ha sin første trening sammen med lagkameratene i dag, etter å ha returnert fra Australia.

Riise hviles trolig
Selv om John Arne Riise nå er helt friskmeldt etter hjernerystelsen han pådro seg onsdag, er det likevel indikasjoner på at sunnmøringen kommer til å bli hvilt i morgen. Det er ikke uvanlig at Rafael Benitez hviler spillere som har hatt et tøft kampprogram, noe Riise så absolutt har hatt de siste ukene. Dermed er det etter all sannsynlighet enten Stephen Warnock eller Djimi Traore som kommer til å bekle venstreback-plassen i morgen.