Rafa fikk nei på Valencia-stopper

Sky Sports sitt nettsted skriver at Rafael Benitez også forsøkte å hente inn en midtstopper i går, men fikk nei fra Valencia på et lån av David Navarro. De røde la også inn et forbedret bud på Nolberto Solano.

Rafael Benitez skal ha fått nei på å hente Valencia-midtstopper David Navarro på lån like før transferdeadline, avslører Sky Sports sitt nettsted i dag. 25-åringen har bare ett år igjen av kontrakten med Valencia, og er et produkt av den spanske klubbens ungdomssatsing. Han fikk sitt gjennombrudd på førstelaget i 2002-03, under nettopp Benitez.

Selv om Navarro har måttet konkurrere med Roberto Ayala og Carlos Marchena om plassene i Valencias midtforsvar, fikk han 23 kamper for klubben i fjor, og er regnet som en verdifull squadspiller. Benitez ønsket å hente han på lån for sesongen, med sikte på å knytte han permant til Anfield-troppen når kontrakten med Valencia løper ut til sommeren. Men Valencia ville altså ikke gi slipp på forsvareren. Det vil imidlertid ikke forundre oss om Benitez gjør et nytt fremstøt med tanke på å sikre seg Navarro i januar.

- Liverpool ønsket seg en opsjon på spilleren, men vi var klare på at vi trenger David i Valencia, sier den spanske klubbens fotballdirektør Javier Subirats om saken.

- Det ville vært en sensasjonell overgang for meg, men Valencia ville ikke gi meg muligheten, siteres Navarro selv.

Når overgangen til Simao Sabrosa falt i fisk, i halv tre-tiden engelsk tid i går, skal også Liverpool ha gått tilbake til Aston Villa og budt £2.5M for Nolberto Solano. Dette takket Villa visstnok ja til. Men så kom Newcastle på banen med et bud på £1.5M + James Milner på lån, og Solano selv valgte å gå tilbake til sin gamle klubb på Tyneside.

- Det var en emosjonell dag for Nolberto. Han elsker Newcastle og deres fans. Men Liverpool er en så stor klubb, og sjansen til å spille for Champions League-mesterne var hard å takke nei til. Men til slutt gjorde han det, avslører en venn av Solano.

Den brasilianske klubben Sao Paulo hevder også i dag at de sa nei til et tilbud fra Liverpool på Diego Lugano. Lugano er midtstopper og landslagsspiller for Uruguay. Brasilianerne skal ikke ha ønsket å selge 25-åringen til Liverpool, fordi de kan møte de røde i finalen i VM for klubblag i desember, skal man tro nettstedet til Sky Sports.

- Liverpool var klubben som la inn det mest interessante budet på Lugano, men vi var ikke helt fornøyd og bestemte oss for å beholde spilleren. Vi hadde også i tankene at Liverpool er en av våre rivaler til VM-tittelen for klubblag, siteres en Sao Paulo-talsmann.

- Selv om jeg hadde en god sjanse til en overgang, føler jeg meg komfortabel hos Sao Paulo, og jeg er fornøyd med å bli i klubben, fordi den har gitt meg absolutt alt, siteres spilleren selv.