Rafa fornøyd etter femte strake ligaseier

Rafael Benitez var en fornøyd mann etter at Liverpool igjen holdt nullen, og klatret til fjerdeplass på tabellen. Manageren insisterer på at Cissé ble hvilt, og at franskmannen ikke var utelatt av disiplinære årsaker.

Etter kveldens 2-0 seier på Stadium of Light er nå Liverpool oppe på fjerdeplass på tabellen, og puster både Arsenal og Manchester United tett i nakken. Kveldens seier betydde nemlig at Rafas mannskap hoppet bukk over både Bolton, Tottenham og Wigan, og klatret dermed tre plasser. Man er dermed inne blant de magiske fire som får spille i neste års Champions League.

Den imponerende rekken av kamper uten tap og uten baklengs fortsetter også. Kveldens resultat mot Sunderland betyr at Liverpool nå er ubeseiret i sine siste sju kamper, og det er nå 630 minutter siden siste gangen Jose Reina måtte plukke en ball ut av nettmaskene. Dette var også femte strake seier, og den tredje strake borte, i ligaen.



Rafael Benitez var da også en fornøyd mann etter kampen, og kunne konstatere at de røde nå begynner å få ferten av tetlagene. I kveld var målene til Luis Garcia og Steven Gerrard i første omgang mer enn nok til å sikre de tre viktige poengene.

- Laget spiller bra for tiden. Vi kontrollerer kamper, og viser stabilitet. Vi scorer mål, og holder buret rent. Vi må nå fortsette denne kamprekken, og for å klare det må vi gjøre eksakt de samme tingene i de neste kampene, uttalte spanjolen etter kampslutt.

- Det er ett område vi trenger å bli bedre på, og det er å avgjøre kampene tidligere. Vi kunne ha nytt godt av et tredje mål i kveld. Uten dette tredjemålet ble det en litt vanskelig avslutning på kampen for oss. Heldigvis gjorde forsvaret vårt jobben sin.



Benitez var også full av lovord om Man of the Match, Xabi Alonso.

- Xabi er en spiller som kan slå pasninger og holde på ballen. Han er trolig en av de beste pasningsspillerne i verden, og han spilte veldig bra for oss i kveld.

Malurten i begeret for Rafa var selvsagt utvisningen av Mohamed Sissoko. Manageren mener at spilleren må dra lærdom av kveldens erfaring.

- Å miste Momo gjorde ting vanskelig for oss, og han må lære av dette. Jeg snakket med han gjennom hele kampen, og fortalte han at han måtte være forsiktig med taklingene sine.

Benitez hadde ingen innvendinger mot at dommer Phil Dowd ga Mali-spilleren det røde kortet, men var mer misfornøyd med at dommeren ikke dømte straffe da Peter Crouch ble felt like etter pause.

- Dommeren var den eneste på stadion som ikke så at det var straffespark. Det var uflaks for Peter, fordi han spilte igjen en bra kamp.

Benitez benektet også at Djibril Cissé hadde blitt utelatt fra troppen av disiplinære årsaker.

- Cissé har vært i troppen i mange kamper nå, og denne gangen valgte jeg å bruke andre spillere. Han var ikke utelatt av disiplinære årsaker. Han var hvilt. Det var ingen andre årsaker til at han ikke spilte, avsluttet Benitez.