Rafa fornøyd med hard jobbing

Rafael Benitez var fornøyd med at spillerne jobbet hardt og stod på til siste slutt i den viktige 1-0 seieren over Bolton. Dudek trolig klar til Juventus. ”Big Sam” skylder på ineffektiviteten.

Da Igor Biscan kleiv høyest på et innlegg fra Djimi Traore fra kanten av 16-meteren, og satte ballen i nettet fra 3-4 meters holdt, eksploderte et Anfield-publikum som lenge hadde vært bekymret over hvor et mål skulle komme fra. Dette var ingen god kamp av Liverpool. Laget hadde kniven på strupen i forhold til Everton og den magiske 4. plassen. Fire minutter før slutt i en grå kamp, med et tannløst angrepsspill og nesten ingen gode avslutninger, skjer altså det de fleste nesten hadde gitt opp å håpe på: et sent mål som vinner kampen og endelig stang inn for et lag som hadde kjempet mot fru fortuna hele sesongen. Timingen kunne knapt vært bedre for verken Igor eller hjelpen fra de høyere makter. Everton har dermed alt presset på seg i bortekampen mot WBA i morgen – et WBA som kjemper for livet sitt i Premier League. På de to siste kampene har Liverpool redusert forspranget fra syv til ett poeng. Dette ser med andre ord ut til å bli akkurat så spennende alle trodde det kom til å bli.

 

 

Igor henger i luften og scorer det viktige målet som avgjorde oppgjøret

 

Rafa fornøyd med arbeidsviljen

Rent fotballmessig nådde kampen aldri de helt store høyder for å si det pent, men et fortsatt skadeskudd Liverpool, slet seg inn til tre viktige poeng og ny ligaseier. Manageren var selvsagt fornøyd etter kampslutt og roste laget sitt for å ha stått på og jobbet hardt selv om ballen lenge ikke gikk vår vei.

 

- Vi visste dette kom til å bli en tøff og vanskelig kamp. Personlig følte jeg hele tiden at ett mål kom til å avgjøre oppgjøret. Jeg er veldig glad på Igors vegne. Han har jobbet hardt og han gjorde en god kamp både offensivt og defensivt.

 

- Denne kampen bare måtte vinnes, og vi har nå redusert forspranget til Everton ytterligere. Det er helt opp til de blå og resultatet i morgen før vi vet den virkelige nytten av seieren. Uansett resultat vil vi kjempe til siste slutt.

- Årsaken til at jeg ikke startet med Morientes var at han ikke var helt spilleklar. Derfor brukte vi ham også bare det siste kvarteret. Jerzy Dudek kunne ikke spille på grunn av en strekkskade han dro på seg i landskamp i midtuken. Jeg våget ikke å risikere noe og lot ham hvile i dag. Jeg tror han blir spilleklar til Juventuskampen.

 

Allardyce skuffet
Bolton hang med hodene etter nederlaget på Anfield og Sam Allardyce var fortvilet over at de hadde tapt og ikke vunnet dette oppgjøret. Big Sam mente laget hans burde ha punktert kampen i løpet av det første kvarteret.

- Jeg er helt målløs. Vi skulle ha vunnet denne kampen og kunne ha avgjort alt i løpet av de første 10-15 minuttene. Vi skapte flere og farligere sjanser, og ble hardt straffet for å ha misbrukt dem. Jeg ville til og med vært misfornøyd med uavgjort slik kampen utviklet seg. Spillerne mine kan ikke tro at de har tapt. Jeg kan ikke huske sist vi spilte på Anfield og dominerte kampbildet. Det viser bare hvor godt lag vi har blitt.