Rafa forsvarer Garcia

Rafael Benitez svarer Garcia-kritikerne. Gerrard gjennomgikk scan. Morientes risikeres neppe mot Birmingham og Chelsea.

Rafael Benitez innrømmer i dagens Liverpool Echo at Luis Garcia sin spillestil og fotballferdigheter kommer mye bedre til sin rett i Champions League enn i Premier League, men forsvarer likevel sin spiller mot kritikken han har blitt til del de siste dagene.

Den vesle spanjolen hadde en stor sesong for Liverpool i Champions League i fjor, med minneverdige scoringer mot Bayer Leverkusen, Juventus og Chelsea. I ligaspillet så langt har han imidlertid ikke glimtet til på samme måten.

- Om jeg skal ramse opp de spillerne jeg mener er mest kapable til å slå den forløsende pasningen, eller å være nest sist på ballen før en scoring, så er det Steven Gerrard, Xabi Alonso og Luis Garcia, sier Benitez, og gjør det dermed klinkende klart at han fortsatt har klokketro på en av sine favorittspillere.

- Vi trenger spillere med ulike kvaliteter, som er kapable til å gjøre noe annerledes med ballen. Vi må noen ganger bare akseptere at spillere av denne typen av og til mister ballen i forsøk på å være kreative. Luis vil av og til miste ballen i forsøkene på kreative løsninger, slår han fast.

- Han vet han må lære seg å forstå når han har råd til å miste ballen, og når han ikke har råd til det, og det tror jeg han er i ferd med å gjøre. Luis gjorde 13 mål for oss i fjor, og nå har han også forbedret den fysiske siden av spillet sitt. Jeg vet han kan gjøre det bra som en tilbaketrukket spiss sammen med Peter Crouch, legger han til.

Benitez synes det er vanskelig å forstå publikums frustrasjon over en spiller som har bidratt med så mye i løpet av kort tid.

- I England er spillestilen annerledes enn i resten av Europa. I Europa får Luis mer beskyttelse fra dommerne. All kontakt gir frispark der, mens dommerne gir han mindre frispark i England fordi de tillater mer. Men Luis er en dyktig spiller som vil finne mye rom. Jeg har ingen tvil overhodet om at han vil spille bra denne sesongen, akkurat som i fjor.

- Problemet for spillere som Luis Garcia og Xabi Alonso for øyeblikket, er at vi har hatt mindre pasningsmuligheter i angrep i de kampene vi har spilt så langt, så de har ikke alltid kunnet slått den pasningen de hadde ønsket å slå. Dette vil bli bedre, mener manageren.

Gerrard hadde scan
Liverpool FC avslører i dag at de fryktet at Steven Gerrard hadde pådratt seg en skade i kampen mot Manchester United. Han fikk seg nemlig en smell, og gjennomgikk derfor en scan på Melwood på mandag morgen. Denne viste heldigvis at det ikke var noe alvorlig fatt med foten hans.

Gerrard trener nå som normalt, og vil være kampklar til møtet med Birmingham.



Risikerer neppe Morientes
Uttalelser fra Rafael Benitez i dagens Liverpool Echo tyder på at han neppe vil løpe risikoen det ville være å inkludere Fernando Morientes i sine planer for helgens kamp. Selv om den spanske spissen har en mulighet til å bli klar for spill etter sin hamstringskade, ser det ikke ut til at manageren vil ta noen sjanser med spilleren.

- Morientes er mye bedre, men jeg er ikke sikker på om han blir helt klar til helgen, uttaler Benitez om saken.

Dersom spanjolen ikke blir vurdert som kampklar til Birmingham-kampen, vil han trolig heller ikke bli brukt mot Chelsea i Champions League kommende onsdag.