Rafa går for seier mot Betis

Liverpool behøver bare ett poeng, men Rafael Benitez går for seier mot et Betis som vil savne Oliveira. Rafa lytter til tidligere røde, mens Sir Bobby lar seg imponere av The Kop. Adidas til neste sesong?

Rafael Benitez bebuder at Liverpool vil gå for seier mot Real Betis i Champions League på onsdag, trass i at de røde kun behøver ett poeng for å være sikret en plass blant de siste 16 lagene i turneringen. Med tap kan Anfield-klubben bli nødt til å reise til London for å ta poeng fra Chelsea for å gå videre.

Det spanske laget vil med seier over Liverpool ha en ypperlig mulighet til å gå videre på bekostning av ett av de engelske lagene, ettersom de har Anderlecht hjemme i sin siste kamp. Med uavgjort på onsdag vil for øvrig Betis være sikret plass i UEFA-cupen.

Rafael Benitez står bokført med imponerende 41 seire i Europa på 63 forsøk med Valencia og Liverpool før denne kampen. En statistikk han nå satser på å forbedre ytterligere.

- Vi vet vi trenger bare ett poeng, men vi vil spille for å vinne. Det er den beste innstillingen før en slik kamp, slår Liverpool-manageren fast.

- Vi befinner oss i en god posisjon på topp i gruppa, men det er litt overraskende at vi med ti poeng ikke er klare for avansement allerede. Ti poeng er vanligvis nok for å gå til neste runde, legger han til.

- Jeg er sikker på at vi skal klare å håndtere situasjonen. Vår form i Champions League har vært førsteklasses, og vi spiller foran våre egne fans. Vi ønsker en seier, slik at vi kan konsentrere oss om ligaen fram til cupspillet i Champions League. Dette starter ikke før i slutten av februar.

- Peter Crouch gjorde en svært bra kamp i Sevilla. Real Betis kommer hit etter et tøft lokaloppgjør mot Sevilla i helgen. Dette er trolig det tøffeste lokaloppgjøret i hele Spania, og tåler sammenligning med Liverpool mot Everton når det gjelder stolthet og følelser.

- Jeg er ikke sikker på hvilket lag de vil stille med mot oss. Det avhenger av hvem de har tilgjengelige etter helgens kamp.

Sevilla vant for øvrig dette lokaloppgjøret 1-0 etter en scoring av Maresca like etter pause. At disse lokaloppgjørene er tøffe understrekes ved at kampen inneholdt hele 12 gule og 2 røde kort. Sevilla fikk både Navarro og Maresca utvist, i tillegg til at de sanket 5 gule, mens Real Betis kunne bokføre 7 gule kort!

Oliveira ute for Betis
Real Betis vant som kjent 1-0 over Chelsea i sin siste kamp, men deres brasilianske spiss Ricardo Oliveira måtte forlate banen med en kneskade. Det har i ettertid vist seg at han har pådratt seg en korsbåndsskade, og brasilianeren er dermed ute for resten av sesongen.

Rafa lytter til eks-røde
Rafael Benitez sier til Liverpools offisielle hjemmeside i dag at han har et veldig godt forhold til tidligere Liverpool-spillere som jobber i media, og at han gjerne lytter til råd fra dem. Spanjolen skal rett som det er ha samtaler med karer som Ian Rush og John Aldridge.

- Mange av spillerne som kommenterer Liverpool-kamper er legender som fortjener å bli lyttet til. Du kan ikke alltid ta hensyn til deres synspunkter, da det er visse ting du ikke kan forandre på. Men det er verdt å lytte til dem og lære av dem, uttaler Benitez.

- Jeg liker å snakke med dem. Noen ganger er min engelsk noe begrenset, men etter Crystal Palace-kampen snakket jeg for eksempel med John Aldridge om kampen vi hadde spilt, og om fremtiden. Spillere som han og Ian Rush har mye erfaring og kunnskaper om denne klubben og Premier League, og har også spilt i andre land. Ian kan snakke om forskjellene mellom Liverpool og Juventus, mens John kan snakke om Real Sociedad. Dette hjelper deg å lære hvordan ting fungerer i ulike land, forklarer Rafa.

- Folk som dem er virkelig positive, og prøver å støtte meg. De er legender, som ønsker klubbens beste. De liker Liverpool, og de sier ting rett ut når de mener det kreves. Det liker jeg.

Sir Bobby roser The Kop
I forkant at onsdagens Champions League-kamp mot Betis vanker det skryt til The Kop og Anfield-publikumet fra tidligere Newcastle- og England-manager Sir Bobby Robson.  Fotballveteranen mener at ingenting slår atmosfæren på Anfield under en europacupkamp. Dette kommer altså fra en mann som er husvarm i Barcelona, Newcastle og på den internasjonale scene med England.

- Jeg har opplevd noen utrolige kvelder i europacupen med Barcelona, Porto og Newcastle, men ingenting slår Anfield når det gjelder atmosfære. Liverpool og Europa går sammen som hånd i hanske. Et dynasti som ble bygd av Bill Shankly og Bob Paisley, uttaler Robson.

- Historien og følelsene til fansen hjalp Rafa Benitez sitt mannskap til seier i Champions League i vår. Spesielt var det tydelig i semifinalen mot Chelsea. Taper de ikke for Betis, vil de være klare for avansement igjen på onsdag. Chelsea, Barcelona og Real Madrid er turneringsfavoritter, men europacupkveldene på Anfield får hårene til å reise seg på hodet ditt. Ingen bør avskrive Liverpool i turneringen, avslutter han.

Adidas fra sommeren av
Flere nettsteder beretter nå om rykter som vil ha det til at Adidas vil ta over som utstyrsleverandør for Liverpool fra 2006/2007-sesongen av. Dersom dette holder stikk, er det altså over og ut for Reebok til sommeren.