Rafa: - Gerrard hviles ikke med tanke på VM

Rafael Benitez benekter at Steven Gerrard vil spille færre kamper med tanke på Englands VM-sjanser. - Vi tenker på egen klubb, bedyrer han. Nunez foretrekker Spania. Sporting-interesse for Dudek.

Rafael Benitez benekter i dag at man vil hvile Steven Gerrard oftere den kommende sesongen for det engelske landslagets skyld. Etter å ha gjort hat-trick mot TNS på onsdag avslørte Liverpools kaptein at han har en avtale med manageren om å spille færre kamper den kommende sesongen. Benitez insisterer nå på at dette er gjort med tanke på egen klubb heller enn det engelske landslagets VM-sjanser.

- Dersom vi ønsker å kjempe om tittelen må vi bruke hele troppen og ikke de samme spillerne hele tiden. Carra og Sami spilte 50 kamper i fjor. De kan ikke gjøre det i år igjen. I min siste sesong i Valencia var jeg i samme situasjon. Problemet er å bestemme hvilke spillere man skal bruke til hvilke kamper, sier Rafa til liverpoolfc.tv.

- Folk sier kanskje før en kamp: ”Hvorfor bruker du disse spillerne?” Dersom vi vinner får du skryt, dersom du taper blir du slaktet. Men det er vi som vet om spillerne er skadefrie og i hvilken form de er. Dette ligger i manageroppgaven. Dersom Steven Gerrard spiller bra, og Xabi spiller bra, og Dido og Momo også er i form, da vi kan vi likegodt bruke Didi og Gerrard som Momo og Xabi, eller Momo og Gerrard for den saks skyld. Det kommer an på hva vi føler for i øyeblikket. Det er ikke lett å ta slike valg, og noen ganger vil du gjøre store feil. Men ved sesongslutt håper jeg vi har tatt flere gode beslutninger enn vi har gjort feil, utdyper manageren.

Kapteinen føler ansvar
Steven Gerrard sier til liverpoolfc.tv i dag at han føler ansvar for at Liverpool blir med og kjemper om ligatittelen den kommende sesongen. Han mener det er en del av kapteinsvervet å sørge for at man forbedrer ligaformen kraftig fra i fjor.

- Målet vårt er selvsagt å vinne ligaen, og vi har tro på at vi kan klare det. Jeg føler faktisk at det er en del av ansvaret mitt å sørge for at laget er med og kjemper om tittelen. Jeg er kaptein. Jeg har bundet meg til klubben for lang tid framover, og det er min intensjon å bidra til at vi vinner ligaen, sier en målbevisst Huyton-gutt.

- Som kaptein må jeg rett og slett lede oss i riktig retning, mot ligatittelen. Jeg ser på det som en stor utfordring. Jeg sier ikke at vi klarer det i år, men jeg er sikker på at vi vil være nærmere. Jeg ønsket å signere en ny kontrakt dagen etter finalen i Istanbul, og jeg ønsket hele tiden å bli i klubben. Årsaken er at jeg tror jeg kan lede Liverpool til ligamesterskapet, legger han til.

- Manageren har vist hva han er kapabel til, og alle har stor tiltro til ham. Vi tror vi kan greie det alle mann, og nå må vi komme i gang med jobben det blir å bevise det. Vi har stor tro på at vi kan forbedre oss kraftig. Det blir en viktig sesong for oss, det vet jeg. Jeg har fortalt manageren at han ikke har sett meg på mitt beste ennå, og det mener jeg.  Jeg nærmer meg hva folk mener er en spillers beste tid i karrieren, og jeg tror jeg er ved et punkt der jeg kan utvikle meg ytterligere som spiller. Liverpool skal få mine beste år, og jeg tror Liverpool vil gi meg mine beste år. Vi vet at det vi leverte i fjor ikke var godt nok. Å ende 30 poeng bak ligavinneren med et lag som vinner Champions League er definitivt ikke godt nok. Vi vet vi skulle ha gjort det bedre. Det vet manageren også, og det er derfor han har vært en travel mann i transfermarkedet. Det gjør meg til optimist med tanke på fremtiden, fordi han har gjort noen gode kjøp, og det er mer i vente. Du kan se han bygger for fremtiden, og prøver å sette sammen et lag som er godt nok til å vinne tittelen. Vi trenger en porsjon flaks, spesielt med skader, men med de spillerne han har, og med de han ønsker, vil vi kjempe om tittelen, avslutter en skråsikker kaptein.

Nunez foretrekker Spania
Antonio Nunez sier i dag at han foretrekker en retur til Spania, om han blir tvunget til å forlate Liverpool. Rafa Benitez har tidligere sagt at Nunez vil bli solgt om en klubb kommer med det rette tilbudet, ettersom spilleren ikke figurerer i hans fremtidsplaner. Celta Vigo skal ha vist interesse for spanjolen, men har ennå til gode å lansere noe formelt bud.
- Dersom jeg ikke inngår i Rafa Benitez sine fremtidsplaner, vil jeg foretrekke å spille i Spania igjen, bekrefter 26-åringen.

Interesse for Dudek
I følge seriøse The Times skal ha Sporting Lisboa ha vist interesse for Liverpools polske målvakt, Jerzy Dudek. Helten fra Istanbul må belage seg på mye benkesliting på Anfield den kommende sesongen, nå som Pepe Reina har blitt utpekt som klubbens førstekeeper, og kan således finne et eventuelt tilbud fra portugiserne interessant.