Rafa gir ikke opp Gerrard

Manageren vil kjempe for sin kaptein, samtidig som han leter etter nye spillere. Benitez retter fokus mot Champions League, som han tror Liverpool kan vinne.

- Jeg er en fighter

For en utenforstående må de virke som en av tidenes såpeoperaer, men for Liverpool og deres fans er det blodig alvor.  Det går ikke ikke en uke, eller snarere en dag, hvor man ikke hører spekulasjoner om fremtiden til Steven Gerrard.  Kapteinen er ikke villig til å ta noen avgjørelse om sitt videre valg av klubb før til sommeren.  Manager Rafael Benitez avviser imidlertid at det er et forstyrrende element, og at han nå vil kjempe med nebb og klør på å holde midtbanekjempen.  Rafa legger heller ikke skjul på at det sprengjobbes i kulissene med å finsikte mulige nye kjøp foran neste sesong.

 

- Spekulasjonene er ikke forstyrrende for meg.  Alt jeg ønsker å si er at jeg har full tiltro til ham, noe han vet, og jeg tror han vil gjøre det bra under resten av denne sesongen.  Hvis vi kan vinne flere kamper i Champions League, og komme blant de fire beste i Premier League, føler jeg meg trygg på situasjonen med Steven.  Hvis vi ikke skulle klare det og han ikke er fornøyd, da vil jeg likevel ikke ga ham opp.  Jeg er en fighter og jeg vil prøve å beholde ham.

 

- Jeg snakker alltid med Steven om mine ideer for framtiden, og han vet at vi ønsker et sterkt lag bygget rundt ham.  For øyeblikket er det vanskelig fordi det er det første året og vi har mange skader, men han vet hvilke planer jeg har.  Noen ganger har jeg fortalt ham om spillere vi ser på fordi jeg ønsker at han skal forstå at vi arbeider hardt både for nåtiden og for fremtiden.  Da jeg jeg bestemte meg for å kjøpe Fernando Morientes spurte jeg Steven om hva han synes.  Da jeg var i Valencia rådførte jeg meg også med noen av mine nøkkelspillere. 

 

- Vi arbeider nå med å hente inn nye spillere til sommeren.  Vi må følge dem over hele verden, siden det er hva andre også gjør.  Jeg vil ikke si hvor mange vi ser på, det er ikke rette tidspunktet til å si det, men vi er på utkikk.  Mine speidere har forberedt lister for spillere i alle posisjoner.  Det vil avhenge av hvor mye penger vi har.  Hvis vi ikke har mye penger må vi reagere raskt.

 

 

- Kan spille jevnt med de beste

Etter en tung uke med tap i Cardiff, og i Newcastle i går, vil fokus nå rettes mot Champions League og returkampen mot Bayer Leverkusen.  Benitez vil håpe å ha spillere som Dudek, Hamann, og Kewell tilgjengelige igjen til den kampen.  Manageren nekter også avskrive sjansene om at de røde kan vinne den store bøtta:  - Forrige sesong var det ingen som snakket om at Porto eller Monaco skulle nå finalen på det tidspunktet hvor vi er nå.  Det dreide seg om Real Madrid, Barcelona, Juventus, Milan, Manchester United og Arsenal, men til slutt var det Porto som ble mestere.  Hvorfor ikke Liverpool denne gang?

 

- Jeg har tro på mitt lag.  Hvis vi slår Leverkusen vil vi bare være to runder fra finalen.  Vi har spilt bra i Champions League.  Det har vært gode kamper i ligaen også, mot lag som Arsenal og Chelsea.  Det viser at vi er gode nok til å kjempe jevnt med de beste lagene.

 

- Mot Leverkusen vet vi hvor viktig det vil bli å score et mål.  Vi er gode nok til å vinne Champions League, det er jeg sikker på.  Jeg ønsker å gjenskape de magiske kveldene fra E-Cupen på 70-tallet.  Bill Shankly sørget for at denne klubben ble tørst etter suksess.  Det var basisen for at klubben vant fire ganger i E-Cupen uten ham.  Det er hva vi søker nå.