Rafa glad for at Didi blir

Manageren sier at Dietmar Hamann er en viktig spiller for de røde. Vladimir Smicer kan være på vei til Bordeaux. UEFA får kritikk fra Færøyene over Liverpool beslutning. Suspensjonsregler i CL kvalifisering.

Minst et år til for Didi

Mens det foreløpig er stille på handlefronten for Liverpools vedkommende, kan Rafael Benitez glede seg over at en bit i puslespillet kalt spillertroppen er på plass i og med en forlengelse av kontrakten til Dietmar Hamann.  Tyskeren har ikke minst vist seg å være en god mann i de store kampene for Liverpool, og hadde sitt klare bidrag da han kom innpå før 2.omgang i Champions League finalen mot Milan.  Didi har skrevet under på en avtale over et år, og som kan utvides med ytterligere en sesong.

- Jeg er glad for at vi er blitt enige med Didi, sier Benitez.  – Han er en meget viktig spiller for oss.

 

 

Vladi til Frankrike

Vladimir Smicer har tidligere antydet at han gjerne blir værende i engelsk fotball, men rapporter fra Tsjekkia sier at han kan være på vei til Frankrike og Bordeaux.  Vladi er på ingen måte ukjent med fransk fotball og ble seriemester med Lens i 1998.  Nå sies det at midtbanespilleren skal ha en legesjekk på mandag, med tanke på å skrive under en toårig avtale for Bordeaux.

 

 

Torshavn oppgitt over UEFA

HB Torshavn fra Færøyene er et av de lagene Liverpool kan møte i 1. kvalifiseringsrunde i Champions League.  Ute i havgapet synes man det er spennende med en slik mulighet, men samtidig sier klubbens manager Heine Fernandez det mange røde supportere tenker, nemlig at det var merkelig avgjørelse av UEFA å sette laget som var toppseedet i organisasjonens egen turnering med helt fra starten av kvalifiseringen.

 

- Mitt problem hvis vi møter Liverpool vil være at nesten alle av mine spillere vil ønske at de skal vinne, siden de er supportere av Liverpool, gliser Heine Fernandez.  – De vil si at de kan ikke spille, siden de ikke vil ha noen å heie på dersom vi skulle slå dem ut. 

 

- Hvis vi trekker dem vil det være den desidert største kampen denne klubben noen gang har hatt.  Banen kan ta 10.000 tilskuere, men vi har aldri vært i nærheten av et slikt tall.  Det er ikke engang fullt på landskamper og vi hadde om lag 3000 mot Irland sist onsdag.  Alvorlig talt ville vil aldri hatt en sjanse mot Liverpool.  De vil banke oss gule og blå, og det ville blitt et vanvittig resultat.  Men vi ville gjerne hatt dem hit.  Jeg vet at alle mine spillere ville elske å spille mot Steven Gerrard.

 

- Det beste vi har gjort er å komme til den andre kvalifiseringsrunden, men det var fordi det laget vi skulle spille mot aldri møtte opp.  Det at Liverpool nå skal spille helt fra starten er en håpløs avgjørelse.  Hvordan UEFA kunne la en slik situasjon oppstå er helt utrolig dumt.  De skulle ikke behøve å måtte være med så tidlig i turneringen.

 

 

To gule gir karantene

Liverpool må altså igjennom seks kamper dersom de skal nå neste sesongs gruppespill i Champions League.  Suspensjonreglene er slik at man vil få utestengelse ved to, fire og seks gule kort i kvalifiseringen.  Disse kortene strykes imidlertid når gruppespillet tar til.  I gruppe- og cupspillet gjelder de samme regler som forrige sesong, nemlig at det blir en kamps karantene etter 3, 5, 7 osv kort.