Rafa håper på nettkjenning for Crouch

Rafael Benitez tror at en scoring eller to vil føre til at Peter Crouch vil slå ut i full blomst. Herrera om reservelaget. Calliste roses opp i skyene. Liverpool må ha hjelp av Manchester United i Simao-jakten?

Rafael Benitez mener det er bare målene som mangler før Peter Crouch virkelig får fart på sin Liverpool-karriere. Spillemessig har den lange spissen imponert siden overgangen fra Southampton i sommer, men nettkjenningene har som kjent uteblitt. Benitez er da også fornøyd med Crouch sitt spill så langt, men slår fast at det gjenstår mye arbeid på treningsfeltet ennå, før de røde fullt ut er i stand til å utnytte England-spissens egenskaper.

- Jeg tror jeg har supporterne med meg når jeg sier at Crouch har spilt bra så langt. Men som alle andre spisser ønsker han å score mål, og det vil være en lettelse for han når det endelig løsner foran kassa. Folk har sagt at han må fores med flere crosser inn i straffefeltet, og det er jeg enig i. Vi jobber hardt på trening for å finne formelen for å komme til flere innlegg til Crouch og Morientes, sier Benitez til liverpoolfc.tv i dag.

Reservelagets målsetting
Liverpools offisielle nettsted bringer også et intervju med Paco Herrera i dag, der han utdyper målsettingen for reservelaget. Herrera deler som kjent ansvaret for reservene med Hugh McAuley, og i år er det et langt yngre reservelag som har entret banen enn tidligere. Sammenlignet med i fjor, har man også sett en sterk forbedring i lagets resultater.

- Reservelagstroppen som jeg jobber fast med består bare av 12 spillere, men disse spillerne har gjort store fremskritt i de siste månedene. Det som har imponert meg mest er deres evne til å lytte og lære. Etter fellestreningen vil alle spillerne bruke ett kvarter på å forbedre sine individuelle egenskaper, forteller Herrera.

- Jeg har en del erfaring fra å jobbe med unge spillere, og min erfaring er at de ikke nødvendigvis må trene på samme måte som førstelaget. Det handler mye mer om å demonstrere ulike aspekter av spillet, og så vil de lære av dette.

Herrera beskriver sin rolle i reservelaget som en trener, mer enn en manager, og sammenligner seg selv med en lærer.

- Det er viktig at spillerne i denne alderen lærer alt de trenger å vite om sin posisjon i laget, og enda viktigere er det at de lærer seg å lese spillet. Vi sikter mot å lære dem begge deler, forteller han.

Herrera mener også at det er mindre press på reservelagsspillerne i England, sammenlignet med i hans hjemland, Spania. Der spiller for eksempel reservelagene til Barcelona og Real Madrid i de lavere divisjoner i ligaen, og kjemper om opprykk og mot nedrykk som alle andre. Derfor betyr også resultatene mer i Spania enn i England.

- Vårt fremste mål med reservene er å produsere spillere for førstelaget, men det betyr ikke at resultatene ikke betyr noe. Vi trenger å vinne kamper, fordi gode resultater gir selvtillit. Vinner vi kamper, betyr det også at vårt opplegg fungerer i praksis, avslutter han.

Flynn roser Calliste
Selv om han ikke kom på scoringslista da Wales U-21 slo Aserbajdsjan i går kveld, gjorde Ramon Calliste seg bemerket med en svært god kamp på en regntung bane i Newport. I dag vanker det skryt fra sjefen, Wales-manager Brian Flynn.

- Ramon Calliste gjorde også en svært bra kamp da vi tapte 4-0 i Tyskland på fredag. Nå har han også spilt like bra mot Aserbajdsjan. Det betyr at han har spilt på et meget høyt nivå i to kamper på rad for oss. Han kom ikke på scoringslista, men forspillet hans til vårt siste mål var fantastisk. Med litt hell kunne han ha gjort to-tre mål selv også.

- Jeg er meget godt fornøyd med innsatsen hans i disse to kampene. Han har spilt alene på topp, men skapte store problemer for sine motstandere. Han er fortsatt bare 19 år, og har to år igjen med U-21 laget. Han har spilt både for Manchester United og nå i Liverpool, og han har et rått talent som de tydelig jobber med å videreutvikle på klubbnivå.

- Han har fått en kjempeflott mulighet i Liverpool, og han spiller nå mye mer for laget enn for seg selv. Han besitter fart, ballkontroll og god bevegelse, og som lagspiller har han gjort store fremskritt, roser Flynn.

Simao-jakten intensiveres
I følge Daily Mirror må Liverpool ha hjelp av blant annet Manchester United for å sikre seg Simao Sabrosa fra Benfica i januar. Mirror påstår at Liverpool er i ferd med å stable på beina et bud på £9M for den portugiske vingen, men tabloiden skriver at Benfica kun akter å slippe han til England om de er slått ut av Champions League når transfervinduet åpnes igjen.